Entrar


Volta al treball presencial: cinc beneficis del retorn a l'oficina

Després de diversos mesos de teletreball, moltes companyies porten mesos preparant la volta a les oficines dels seus treballadors, un retorn que té molts beneficis en la productivitat i rendiment dels equips

Des que va començar la desescalada cap a la denominada nova normalitat, moltes empreses ja han preparat la volta dels seus treballadors a les oficines de manera presencial, establint nous protocols de seguretat i salut. En aquest sentit, Edifici Cuzco IV ha elaborat un protocol amb mesures i bones pràctiques per a garantir el treball en les seues instal·lacions amb total seguretat; un protocol que li ha valgut la consecució de la certificació Clean Site Covid-19 de Bureau Veritas.

Encara que el teletreball serà una eina que continuarà activa en moltes empreses, la veritat és que la volta al treball presencial té múltiples beneficis en la productivitat i rendiment dels treballadors. Edifici *Cuzco IV, com a immoble especialista en la cura del talent dels seus treballadors, exposa cinc d'aqueixos beneficis del retorn a les oficines. 

  • El contacte humà millora la productivitat. L'ésser humà és un ser social, i privar-li d'aquesta faceta en l'entorn laboral pot tindre efectes psicològics adversos. Així ho posa de manifest una investigació de CTrip, els treballadors de la qual van reportar sentir-se aïllats, solos i fins i tot deprimits treballant des de les seues cases. En moltes ocasions, asseure's amb un company per a treballar sobre un projecte concret (mantenint sempre la distància de seguretat), ja siga formalment o prenent un café en el vending, pot ser molt més productiu que hores i hores de videoconferències.
  • Les oficines estan dissenyades per a millorar la concentració. Les llars espanyoles no estan dissenyats en la seua majoria per a treballar: no compten amb espai suficient, no tenen taules o cadires adequades per a treballar, no permeten l'entrada de llum necessària i, per descomptat, no disposen d'instal·lacions per a celebrar reunions o *brainstormings. És per això que la volta al treball presencial suposarà un vertader benefici per a moltes empreses que veuran com la concentració dels seus treballadors augmenta de manera exponencial amb el retorn a l'oficina. 
  • És bo per a la salut emocional diferenciar casa vs. oficina. A pesar que el teletreball s'ha consolidat com una alternativa necessària durant el confinament, aquesta modalitat planteja una sèrie de reptes en la salut mental dels professionals espanyols. Així ho posa de manifest un estudi dut a terme per LinkedIn en el qual un 62% dels enquestats manifesta sentir més ansietat i estrés quan treballen des de casa. Un problema que s'agreuja en aquells treballadors que tenen fills a casa i que durant el confinament han hagut de compaginar vida laboral i familiar sense eixir del domicili. És per això que la volta al treball presencial permetrà diferenciar aquestes dues esferes personals i per tant millorarà la salut emocional dels treballadors.
  • Millora de les comunicacions entre equips de treball. La tecnologia ha sigut la gran aliada de les empreses i treballadors durant el confinament: videotrucades, xats o conferències online han ajudat els equips a comunicar-se de manera eficient. No obstant això, les reunions presencials dels equips, cara a cara són més pròximes: ens permeten fer ús de la presència, el llenguatge corporal o l'escolta activa; a més, permeten tractar temes off the record més enllà de la pròpia reunió. A més, en persona es redueixen les distraccions, ja que quan el nostre interlocutor està en la mateixa habitació, ens concentrem més i millor.
  • Menor risc de procastinació a l'oficina. Un dels grans enemics del teletreball és la procastinació. Durant els mesos que s'ha traslladat el treball a les llars, molts treballadors han vist incrementat el nombre de distraccions: des de posar una llavadora, fins a posar un ratito Netflix en hores de treball. No en va, les llars no solen estar dissenyats per a treballar, sinó per a l'oci i gaudi dels inquilins. La volta a l'oficina presencial suposarà la fi de la procastinació de molts treballadors, que ara podrà concentrar-se i ser més productius durant la seua jornada laboral, evitant haver de fer hores innecessàries en l'oficina.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com