Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Un de cada tres jóvens espanyols vol crear la seua pròpia empresa

Quasi el 40% dels jóvens menors de 30 anys preferiria treballar per compte propi, i d'ells unisc de cada tres ho faria creant la seua pròpia empresa i el 6,2% com a treballador autònom, enfront del 60,7% que optaria per treballar per a un altre, segons la segona enquesta Adecco Jóvens Emprenedors realitzada entre més de 3.000 espanyols menors de 30 anys.

Si pogueren obrir el seu propi negoci, un de cada quatre jóvens crearia una empresa vinculada al sector de l'hostaleria i la restauració, mentres que el 8,8% apostarien per un negoci relacionat amb l'ensenyança, i el 6,5% per una empresa dedicada a l'oci i les activitats lúdiques.

Les principals raons que troben els jóvens per a pensar a emprendre són la il·lusió de fer una cosa propia (67% de respostes), la necessitat tindre independència personal (47%) i l'haver detectat una oportunitat empresarial que podria tindre èxit (43,7%).

A pesar de tot, tres de cada quatre jóvens (77%) pensen que és molt difícil emprendre i assenyalen com principals obstacles per a això la falta de capital per a posar en marxa el negoci (47%), la falta d'una idea clara que puga tindre èxit (28,2%), el desconeixement dels tràmits que s'ha de seguir (14,4%) i els impostos a pagar (13,7%).

Així mateix, el 92% dels jóvens espanyols consideren que no hi ha suficients ajudes públiques per a finançar nous projectes empresarials, enfront del 8% que creu que sí. En tot cas, tres de cada quatre reconeix no estar familiaritzat amb les possibilitats de finançament per a emprenedors.

Això podria explicar el motiu que eixa mateixa proporció, tres de cada quatre, pensen que són necessàries més ajudes econòmiques per part del Govern per a emprendre.

El 57% també considera imprescindible reduir la quantitat de tràmits burocràtics que cal realitzar a Espanya per a muntar un negoci i el 48,4% reclama més orientació per als futurs emprenedors.

Per la seua banda, entre els jóvens que preferixen treballar per compte d'altri, el 60% triaria esta opció per a tindre una ocupació estable i el 51,3% per a comptar amb un sou fix i regular.

No obstant això, cal tindre en compte que el 41,8% s'inclinaria per treballar per a un altre per la falta de finançament per a muntar un negoci propi i per por al fracàs (28,7%).

 

962457627
Calle Marquesa de Montortal, 54
46740 - Carcaixent
(Valencia)