Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Només el 6% de les ofertes d'ocupació es dirigix a majors de 45 anys

Les empreses establixen en les ofertes d'ocupació que publiquen una sèrie de requisits previs que tot candidat ha de complir per a poder accedir a eixa vacant oferida. Estos criteris els servixen d'ajuda per a acotar la busca dels perfils que millor s'adapten a les seues necessitats.

Dos dels requisits que més es repetixen són l'edat del candidat i els seus anys d'experiència en el sector o en llocs semblants a l'oferit.

A l'hora de realitzar un procés de selecció, les empreses valoren de forma molt positiva que els candidats compten amb coneixements previs sobre el lloc, però també hi ha altres competències i habilitats que els servixen per a reconéixer factors de tipus qualitatiu amb què realitzar una millor avaluació dels coneixements i capacitats del candidat. El problema sorgix quan cal acreditar i certificar eixes qualitats que són menys visibles.

Aspectes quantificables com l'edat o l'experiència laboral del demandant d'ocupació cobren un major protagonisme i es convertixen en uns dels sistemes més recurrents per a avaluar els distints perfils professionals Establint marges d'edat i experiència, les empreses consideren que poden afinar més la busca del candidat perfecte per al lloc que volen cobrir.

Així, demostrar una certa experiència en el sector és un requisit indispensable en més de tres de cada quatre ofertes analitzades i el requeriment d'edat és suggerit en quasi una de cada tres. Les ofertes són per a candidats d'entre 26 i 35 anys de les més de 720.000 ofertes d'ocupació analitzades per Adecco i Infoempleo per a este estudi, en el 31% d'elles es recomana entre els requisits l'edat de la persona a incorporar.

Si bé és cert que per a les empreses no es tracta d'un factor determinant per a la contractació del professional, sí ho és per a descartar-lo, independentment de les seues altres qualitats, aptituds i actituds. L'edat mitjana requerida per a cobrir l'oferta d'ocupació ha descendit lleugerament durant este últim any, quedant ara en els 34 anys (un any arrere s'aproximava més als 35).

Per segments d'edat, i de forma general, s'accentua la tendència que s'ha registrat en els últims anys. La franja d'edat que té més fàcil l'accés al mercat laboral és la que comprén des dels 31 als 35 anys, amb el 28% de les vacants d'ocupació, seguida de la que va dels 26 als 30 anys, amb un 25%; en total més del 55% de les ofertes d'ocupació. Mentres que el segment de 36 a 45 anys descendix la seua participació fins al 29%.

Els pitjor parats són els professionals amb més experiència en el mercat laboral, és a dir, els majors de 45 anys. Les ofertes que valoren candidats que estiguen dins dels seus últims vint anys de vida laboral continuen caient i es queden tan sols en el 6%. La dificultat d'accés al mercat de treball per als professionals de més de 45 anys té el seu reflex real en les elevades taxes de desocupació existent entre els candidats d'esta franja d'edat.

Un altre dels col·lectius que més patix les conseqüències de l'edat en les ofertes d'ocupació són els menors de 25 anys. Estos poden optar al 9% del total de les ofertes, i encara que estadísticament no són bones dades, des d'un punt de vista competencial un percentatge alt d'eixos candidats a la recerca d'ocupació opta per seguir formant-se, amb la qual cosa milloren les seues expectatives d'integració laboral per les seues majors competències formatives. Amb tot, és un percentatge de vacants superior al d'un any arrere quan podien optar al 7%.

Font: Salamanca24horas.com.

962457627
Calle Marquesa de Montortal, 54
46740 - Carcaixent
(Valencia)