Entrar


Set claus per a mantindre la productivitat treballant en remot

21/07/2020

Ser productiu, és a dir, traure el màxim partit al nostre treball destinant els recursos i el temps adequat, és allò que tot treballador cerca. No obstant això, amb freqüència ens enfrontem a distraccions que poden fer que la nostra eficiència i productivitat disminuïsca. 

Amb l'arribada del teletreball, per a molts una cosa nova i al que no s'estava acostumat, és important plantejar-se com poden conviure l'entorn personal i laboral en perfecta harmonia i continuar sent tan productius, o més, que quan treballem en l'oficina. Per a això, Isaac Prada, expert en productivitat i instructor de Udemy, la plataforma global de formació en línia més gran del món, proporciona les 7 claus que permeten mantindre la productivitat quan treballem des de casa.

  • El focus. Què vols aconseguir sí o sí durant aquesta setmana o aquest mes? Fes una llista breu dels teus objectius. Sé concís. Només el més important. La claredat et dóna velocitat.
  • L'ordre. Ordena la teua llista per a tindre clares les teues prioritats. Igual que si estigueres jugant al joc de què t'emportaries a una illa deserta. Si tot és prioritari, res és prioritari.
  • La rutina. Marca una hora per a començar a treballar i sobretot una hora per a acabar. Planifica, però, sobretot, anota què has fet realment i així aconseguiràs planificar-te molt millor. Deixa marge. Tingues un espai especial de treball a la teua casa. No deixes que la teua jornada laboral i el teu temps lliure es mesclen. Es tracta de fer millor treball, no més treball.
  • La missió. Posa't almenys un objectiu emocionant per a mantindre la motivació. Sempre hem de plantejar-nos un repte.
  • El temps. Compleix els teus objectius de cada setmana, no et desanimes si no s'han aconseguit els que tenies previstos per a aqueix dia. La importància i la urgència a vegades poden jugar males passades, pregunta't si és realment rellevant i concedeix-li el temps que requereix. 
  • El ritme. Ni estigues estressat, ni t'adormes sobre els llorers. La productivitat és més una marató que un sprint. O com en ciclisme de sala: és més important el ritme que la càrrega.
  • L'assertivitat. Les tres claus per a aconseguir triomfar en (quasi) qualsevol propòsit són: energia, disciplina i constància. Sé assertiu, ferm amb les teues comeses, però gaudeix al màxim de tot el que faces.  

“La planificació és clau per a ser productiu. No obstant això, un dels aspectes més importants de la productivitat ben entesa, la productivitat real, necessària perquè aquestes claus siguen efectives, és l'art del descans. Tant en l'oficina, com especialment quan teletreballem”, destaca Prada. “Els grans genis al llarg de la història i els professionals més reeixits, treballen amb focus màxim en tasques que de veritat els generen resultats durant quatre hores. Fan descansos curts i totals aproximadament cadascuna d'aqueixes hores i la resta del temps que li vulguen dedicar a treballar el fan en tasques secundàries”.

Així mateix, l'expert rememora la famosa regla de les 10.000 hores de Malcolm Gladwell, segons la qual els grans genis han practicat 10.000 hores abans d'arribar a brillar, i afirma que Gladwell no esmenta una cosa clau, que aqueixos professionals descansaven, en la seua majoria, més i millor que la resta dels mortals. “Així és com hem arribat a creure que l'èxit es produeix només després de 10.000 hores de pràctica. Però el correcte seria dir que l'èxit es produeix després de 10.000 hores de pràctica amb màxim focus, però també després de 12.500 hores de descans ben fet i 30.000 hores de somni”, sentència Prada.

Consulta la noticia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com