Entrar


Onze consells per a aconseguir el cv perfecte si som freelancers

05/01/2022

A Espanya hi ha més de tres milions d'autònoms repartits en fins a 21 grups diferents d'activitat econòmica: fusters, periodistes, artesans, cuidadors, etcètera, etcètera. Es tracta de persones que, senzillament, treballen de manera independent i ofereixen els seus serveis a diferents ocupadors. I encara que alguns d'ells tenen suficient amb una única dedicació o són empresaris amb la seua pròpia empresa, també són molts els que constantment necessiten trobar nous projectes per a arribar a fi de mes amb tranquil·litat o decideixen, en un moment donat, canviar d'activitat o camp de treball.

Per a això, com apunta la plataforma europea per a la creació de currículums en línia i experta en el mercat laboral Cvapp.es, és fonamental tindre un currículum apropiat per a la nostra situació i les nostres necessitats. “Com a freelance tindràs, possiblement, més oportunitats de ‘vendre't’ que en el mercat laboral tradicional, així que preocupa't per mantindre el teu currículum sempre actualitzat i d'adaptar-lo a cada possible client. Més que en la sort, saps per experiència que el que compte és el treball dur i constant”, assegura *Rolf *Bax, portaveu de Cvapp.es.

La companyia ofereix ací alguns consells perquè aquest tipus de treballadors per compte propi puguen adaptar el seu document i destacar enfront dels seus competidors:

 1.  Comença per un titular: ‘Traductor especialitzat en llibres infantils’ o ‘electricista expert en muntatges a l'aire lliure’. Ha de ser una frase precisa i que descriga bé la teua especialitat i el que pots arribar a fer.
 2.  Usa paraules clau: Moltes vegades les grans empreses utilitzen sistemes automàtics de programari de reconeixement per a garbellar els currículums. Per a assegurar-te de passar aquest primer filtre utilitza al llarg de tot el teu document diferents paraules clau (on procedisca, per descomptat) relacionades amb el lloc que cerques.
 3.  Destaca els clients: En un currículum tradicional solem enumerar els diferents llocs que hem tingut en diverses empreses o organitzacions. Com a autònoms, pot ser que no hi haja cap d'aquests, així que substitueix la tradicional secció de ‘experiència laboral’ per una de ‘clients’ o ‘projectes realitzats’, on pugues especificar els teus assoliments de manera més apropiada.
 4.  Sé clar: Si hi ha una mescla d'experiències freelance i per compte d'altri fes que quede clar en el teu currículum quins són de cada tipus. Pots especificar ‘compte propi’ o ‘compte alié’ o dividir-los en dos apartats diferents, sense tindre en compte l'ordre cronològic.
 5.  Tria: És possible que la quantitat de treballs que hages realitzat siga massa gran com per a ressenyar cadascun d'ells en el currículum. Una bona idea pot ser organitzar-lo en habilitats i esguitar amb dos o tres exemples rellevants. Ex.: Posicionament SEU, gestió de xarxes socials per a grans marques, anàlisis de resultats. Projecte per a XX.
 6.  Inclou un Book o un catàleg amb una selecció dels teus treballs: Tracta que siga una cosa atractiva i manejable, no per posar moltes coses serà més impressionant, més aviat farà que no acaben de llegir-ho.
 7.  Referències: Com pot ser que no comptes amb referències d'antics caps o ocupadors, pots substituir-les per referències de clients que expliquen com va ser la seua experiència treballant amb tu i què destaquen de les teues capacitats.
 8.  Premis i reconeixements: Si tens espai (sense passar de la pàgina o les dues pàgines) i és pertinent, també pots afegir un xicotet apartat de reconeixements que hages obtingut per a augmentar el teu ‘caixet’.
 9.  Destaca la teua formació contínua: pot ser que, igual que freelance sigues autodidacta, però en qualsevol cas no deixes d'esmentar la formació, siga reglada o no, ja estiga relacionada amb el lloc o puga aportar alguna cosa a ell.
 10.  Habilitats blanes: Tal vegada penses que no les necessites en un currículum d'aquest tipus, on possiblement treballaràs des de la teua casa i sense necessitat de ‘socialitzar’ en el centre de treball, però també pot ser important per a un futur ocupador o client saber si tens dots organitzatius o d'investigació, per exemple. De la mateixa manera, els teus entreteniments poden impulsar la teua candidatura si estan relacionats amb el treball a realitzar (Ex.: t'agrada la muntanya i estàs buscant un treball com a redactor d'articles d'esports extrems)
 11.  Especifica la teua situació respecte a la seguretat social. Si actualment eres un autònom que cotitza com a tal i que pot emetre i rebre factures o no.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML