Entrar


Em poden preguntar si em pense vacunar en una entrevista de treball?

12/02/2021

Especialment des de la volta massiva a les oficines del setembre passat, una de les grans preocupacions de les empreses ha sigut la implementació de protocols sanitaris per a garantir la salut dels seus empleats en el lloc de treball: mampares, distància de 1,5 metres entre llocs, ús obligatori de gel *hidroalcóholico... I amb l'inici de la vacunació contra la *Covid, un altre objectiu de les empreses serà que la major part de la seua plantilla estiga vacunada quan comence la tercera fase. Ja sabem que, en cap cas, es pot obligar un treballador a vacunar-se a causa de la llibertat personal que envolta a les decisions relacionades amb la salut, però què passa si en una entrevista de treball es pregunta al candidat si té intenció de vacunar-se? És legal?

"En aquest cas, encara que seria normal que l'empresa no li diga al treballador si ha sigut seleccionat o no per al lloc de treball segons la resposta que puga donar a tal pregunta el treballador, l'empresa podria arribar a situar-se enfront del treballador davant una nova forma de discriminació", explica Luis San José *Gras, soci de l'àrea de Dret Laboral de *AGM Advocats. És a dir, que quan una empresa decideix descartar a un candidat, no té per què dir-li que es deu al fet que no pensa vacunar-se; no obstant això, el mer fet de preguntar-li per aqueixa qüestió personal podria ser discriminatori.

"I, segons la Constitució Espanyola, cap persona pot ser discriminada per cap motiu", resol San José, qui indica que referent a això "també és aplicable l'article 17 de l'Estatut dels Treballadors pel qual es desenvolupa la no discriminació en les relacions laborals. Així, entenc que no es podrà preguntar per a poder seleccionar a un treballador sobre si pretén o no vacunar-se i aqueixa dada tindre'l present per a seleccionar-lo o no". En aquest sentit, es tractaria d'una discriminació equiparable a la que puga produir-se per qüestió religiosa, de raça o de gènere. Totes elles van en contra dels principis de la Carta Magna.

De fet, ni tan sols seria legal preguntar a un candidat a un lloc de treball si ha passat la *Covid i ha desenvolupat anticossos. Segons San José, "l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va remetre un comunicat el juny passat per a regular les pràctiques que havien detectat en l'àmbit de la contractació laboral, ja que les empreses sol·licitaven als candidats a un lloc de treball informació sobre si havien passat la Covid-19 i desenvolupat anticossos com a requisit per a accedir al lloc de treball oferit, assenyalant l'AEPD que aqueixes pràctiques constituïen una vulneració de la normativa de protecció de dades".

Pot ser un punt més dins del contracte?

La legislació actual tracta de protegir al màxim la llibertat individual i, per això, no permetria a una empresa obligar els seus empleats a vacunar-se. De fet, cal recordar que a Espanya les vacunes no són obligatòries, ni tan sols les que se solen posar en l'etapa infantil, com a Hepatitis B, Diftèria, Tètanus, Tos ferina, Poliomielitis, Pneumococ, Pallola, Rubèola, Varicel·la... A pesar que els qui renuncien a les vacunes continuen sent un grup residual, aquestes únicament poden ser recomanades pels serveis de salut. L'únic escenari en el qual la legislació preveu com a obligatori és en casos de salut pública. Però, a pesar que el coronavirus sembla enquadrar en aquest supòsit, el Govern ha renunciat a fer-la obligatòria de moment.

Queda clar que no es pot obligar un empleat a vacunar-se ni tampoc preguntar-li si pensa fer-ho durant una entrevista, però pot l'empresa establir com a requisit de contractació que l'empleat entrant es vacune? Paradoxalment, en aquest cas, sí. San José explica que, "en general, per a la formalització d'una relació laboral existeix plena llibertat entre parts per a poder establir un contracte de treball, així com per a determinar quins són els requisits per a ser contractat per part de les empreses, i un d'aqueixos requisits podria ser l'obligatorietat del treballador que es pretén contractar d'estar vacunat, que en cas contrari l'empresari no tindrà l'obligació de contractar-lo".

Es tracta d'una possibilitat de la qual advertia a la fi de 2020 la presidenta del Comité Econòmic i Social Europeu (CESSAMENT), Christa Schweng, que considera que "evidentment és possible" que les empreses eviten contractar un treballador si no vol vacunar-se contra la Covid-19. "Com a empresari, puc decidir amb qui signe un contracte", explicava, assenyalant que "el treballador pot decidir si vol treballar (per a l'empresa) o no" en cas que s'exigisca la vacuna per a signar un contracte. És a dir, que estar vacunat podria convertir-se en un requisit més a l'hora de buscar una nova ocupació... Encara que legalment no se li puga preguntar al candidat en una entrevista si pensa fer-ho o no.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com