Entrar


Les ocupacions de noves tecnologies sense atur i amb els sous més alts

15/07/2020

Encara que amb una EVAU una miqueta estranya, una nova generació d'estudiants anhela ocupar les aules de les universitats espanyoles. Independentment si acudiran a classe de manera presencial o totes les matèries s'impartiran per internet, arriba un dels moments més importants de la seua vida acadèmica: triar carrera.

Per tradició, la carreres de ciències de la salut com a medicina i les tècniques com a enginyers aeronàutics són les que menys desocupació pateixen quan els estudiants es graduen. En canvi, existeixen algunes carreres potser menys conegudes a Espanya però que són igualment demandades per les empreses i comencen a espentar fort com les ocupacions del futur.

En els anys 80 es parlava de la informàtica com un dels sectors més importants i amb més visió de futur. El temps va donar la raó a les previsions i hui dia, encara que adaptats als nous temps, aquest mateix sector continua sent un dels més importants i amb mes necessitat de tot el món.

Noves tecnologies i ocupació

Encara que el recomanable és triar carrera segons els gustos de cada persona, no cal perdre de vista la quantitat de demanda d'ús dels diferents sectors per a fer-nos idea més o menys precisa de com serà el futur.

Amb aquesta idea en ment, *LinkedIn posa a la disposició de qualsevol usuari de la xarxa social i de manera gratuïta totes les dades de demanda d'ús dels quals disposa. D'aquesta manera, podem acudir a ella per a conéixer què es cou dins del panorama laboral actual.

L'últim informe presentat per la xarxa social, pertanyent a Microsoft des de fa un temps, recull els sectors més puixants i creixents d'ocupació. En primer lloc i com no podia ser d'una altra manera, tenim el lloc d'especialista en Intel·ligència Artificial amb un creixement anual a Espanya del 76%. Un perfil molt concret relacionat amb la tecnologia que ha de tindre maneig avançat en tècniques de machine learning i data science. Un bon primer pas podria ser matricular-se en enginyeria de programari o enginyer informàtic.

El segon lloc amb un creixement anual del 75% és el de desenvolupador de Salesforce. Un lloc purament tècnic on és indispensable conéixer diversos llenguatges de programació. Tanca el podi de les ocupacions tecnològiques el d'enginyer de robòtica amb un 65% de creixement anual. El primer lloc purament ingenieril en el qual és obligatori tindre coneixements d'enginyera mecànica i industrial, segons el mateix informe de LinkedIn.

El quart lloc li correspon a l'especialista en ciberseguretat com un dels elements més importants de la cadena de comandament de qualsevol empresa amb àmplia presència en el terreny digital. L'augment anual és del 60% i l'estudiant que vulga dedicar-se a això ha de tindre coneixements en ciberseguretat, *hacking ètic, seguretat informàtica, gestió de riscos o seguretat de xarxes.

El núvol és un altre dels sectors més importants en l'actualitat, per això, la demanda de consultors de *cloud augmenten un 50% en l'últim any. Per a això, s'han d'obtindre certificacions de les principals plataformes cloud com Azure o Amazon Web Services. A més d'amplis coneixements en gestió d'infraestructures IT i capacitats de desenvolupament en diferents llenguatges de programació.

Amb un 49% de creixement ens trobem al desenvolupador de Phyton, un dels llenguatges més importants en l'actualitat, amb excel·lent acolliment en els sectors de tecnologies de la informació, les telecomunicacions o els serveis financers.

Seguim en la línia de les ocupacions tecnològiques amb el científic de dades. Una branca que creix un 47% en l'últim any i que té un potencial extraordinari en sectors com la banca, telecomunicacions o la investigació científica. Amb un comportament similar, tenim al desenvolupador de *big data, a l'enginyer de dades i a l'enginyer de *cloud. Aquests últims no baixen del 40% de creixement anual i posseeixen qualitats similars des del punt de vista acadèmic. Sent, de nou, l'enginyer de programari una de les carreres trampolí o qualsevol enginyeria amb elevada càrrega de programació.

Les 'menys' tecnològiques

Encara que les ocupacions tècniques copen els primers llocs, també existeixen altres ocupacions on no es requereix una elevada càrrega de coneixements en programació. Encara que això sí, saber manejar-se i adaptar-se a les noves tecnologies sí que és obligatori per a la resta de llocs que completen el rànquing.

La primera amb un 70% de creixement anual és el lloc d'especialista en customer success on el treballador haurà de tindre coneixements d'algun programari específic (CRM) a més de manejar-se en el màrqueting digital i en estratègia de negoci. La segona, amb el 57% de creixement, és el de agile coach que ha de recollir coneixements en metodologies Agile, Scrum, Jira, transformació digital, coaching... Bàsicament el que tota empresa necessita per a potenciar la productivitat.

El següent amb un 41% de creixement anual és el de representant de desenvolupament de negoci. Ha de tindre qualitats molt específiques en gestió de vendes, negociació, estratègia de negoci, maneig de Salesforce... Aquest perfil és molt demandat en tot el sector de les tecnologies de la informació, màrqueting, publicitat, serveis financers... Amb un perfil molt similar tenim l'últim de la classificació d'aquesta part 'menys' tecnològica: representant de desenvolupament de vendes. Ha de reunir qualitats molt similars al representant de desenvolupament de negoci i està molt demandat en tecnologia i serveis de la informació, màrqueting, publicitat i gestió de la cadena de subministrament.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com