Entrar


Els 10 ocupacions més demandades del món que no requereixen una carrera universitària

La crisi del coronavirus l'ha colpejat tot i l'ocupació no ha sigut, per a res, una excepció. El mercat laboral ha patit una sacsejada sense igual que, segons la qualificació que va fer sobre la mateixa l'Organització Internacional del Treball (*OIT) el mes d'abril passat, ha fet que el planeta s'enfronte a la crisi més severa des de la fi de la II Guerra Mundial. De fet, l'organisme ja indicava llavors que el 81% de la força laboral mundial estava patint mesures per a contindre la propagació de la pandèmia i que entorn del 50% dels treballadors vivia en aqueix moment en països que havien aprovat tancaments d'empreses i locals per a frenar els contagis mentre que un altre 30% ho feia en estats que com a mínim havien fet la mateixa recomanació.

Tot això ha passat una factura afegida al nombre de contagis i morts que ha deixat fins hui el covid-19. Ara, diversos mesos després que Europa i travessara el que han sigut fins hui els mesos més durs de la pandèmia, hi ha algunes empreses que continuen tancades, unes altres que s'han vist obligades a reduir la seua plantilla en actiu i moltes altres que, encara que estan treballant amb el mateix equip amb el qual comptaven abans de la propagació massiva del *SARS-*CoV-2, han hagut de, almenys de moment, paralitzar o reduir les seues contractacions. 

Precisament la disminució de la signatura de nous contractes és una situació que reconeixen des de *LinkedIn, des d'on l'encarregat regional de la plataforma d'ocupació a Regne Unit, *Josh *Graff, explica que en aquest clima d'incertesa, una alternativa per a obtindre un avantatge a l'hora de buscar un nou treball és presentar-se com un dels perfils més demandats pels ocupadors. Ara, segons explica, el mercat laboral pot ser fins a tres vegades més competitiu que fa només un any.

Però, quines ocupacions són aquests?

Fa unes setmanes *LinkdedIn va publicar una llista amb els 10 rols més demandats en els últims quatre anys, que ha sigut recollida per la *CNBC, i va destacar que els llocs oferits per a aquests perfils han mantingut durant aquest temps un constant creixement en el nombre d'ofertes. A més, va destacar que es tracta de camps de coneixement als quals és relativament fàcil accedir, perquè segons els responsables de la xarxa social aquests perfils no requereixen de titulació universitària.

"Crec que la bellesa d'aquests treballs és que no requereixen necessàriament d'educació formal, pots desenvolupar les habilitats que necessites 'online'", va assegurar a la cadena estatunidenca el responsable de *LinkedIn a Regne Unit. *Graff va afegir que encara que pensa que la labor de les universitats és molt important, ell mateix l'havia deixada, per la qual cosa comprén a aquells que prefereixen anar directament al treball per a obtindre experiència professional.

Aquesta és la llista dels 10 ocupacions més demandades en els últims quatre anys i en els quals es pot treballar sense títol universitari:

  1. Desenvolupador de 'programari'
  2. Responsable de vendes
  3. Gerent de projectes
  4. Administrador IT
  5. Especialista en servei al client
  6. Especialista en Màrqueting Digital
  7. Suport de IT
  8. Analista de dades
  9. Analista financer
  10. Dissenyador gràfic

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com