Anar al contingut principal

Les tasques dels treballadors s'acceleraran un 20% gràcies a la IA

26/09/2023

En els pròxims 18 mesos, funcions com a enginyeria, vendes i màrqueting són les que més podrien beneficiar-se d'aquesta tecnologia.

Les solucions de IA i aprenentatge automàtic van liderar el finançament per part de les empreses de private equity i de venture capital en el primer semestre de 2023.

En els últims anys, els models d'intel·ligència artificial (IA) han avançat significativament, competint fins i tot amb habilitats humanes en percepció, comprensió, comunicació, creació, raonament i ús d'eines. Aquests avanços estan tenint un impacte significatiu en el món empresarial i així es reflecteix en l'últim informe sobre tecnologia elaborat per *Bain & Company; el 75% de més de 570 executius enquestats considera que aquesta tecnologia ja ha superat les seues expectatives.

La consultora destaca, a més, que la IA té el potencial d'accelerar el 20% de les tasques dels treballadors sense que aquestes vegen minvada la seua qualitat. L'adopció d'aquesta tecnologia és molt notable en el sector del programari, on el 89% de les empreses ja l'estan incorporant als seus productes per a distingir-se dels seus competidors, un percentatge 15 punts superior al d'altres sectors.

La transformació impulsada per la IA també s'està notant en el mercat laboral. Les funcions com a enginyeria, vendes i màrqueting són les que més podrien beneficiar-se d'aquesta tecnologia. Per aquest motiu, ja estem observant una demanda creixent d'enginyers en regions com Europa i l'Índia. Respecte a l'interés financer que desperta el sector, els inversors mantenen una certa cautela a causa del panorama competitiu i les barreres estructurals del mercat de la IA. Així i tot, tenint en compte el gran impacte en el sector tecnològic, les solucions de IA i aprenentatge automàtic van liderar el finançament per part de les empreses de private equity i de venture capital en el primer semestre de 2023.

Alberto Requena, soci de Bain & Company i líder de la pràctica d'analítica avançada i intel·ligència artificial a Ibèria, comenta “La intel·ligència artificial és una revolució tecnològica amb profundes implicacions econòmiques. Encara que de manera desigual, està sent adoptada molt ràpidament per unes certes empreses en cada sector. Això crearà importants diferències entre els líders i aquells que estan infra-invertint”.

Consulta la notícia original ACI