Anar al contingut principal

Les 5 habilitats principals que necessites per a ser contractat en 2024

08/02/2024

Tot això està exercint pressió sobre els treballadors perquè s'adapten i mantinguen el ritme. No obstant això, no hi ha per què entrar en pànic. Els professionals sempre han hagut de formar-se i aprendre noves habilitats per a continuar sent ocupables en un mercat laboral competitiu. En el dinàmic mercat laboral de 2024, hi haurà unes certes habilitats que els ocupadors buscaran. Saber quines habilitats són les més demandades pot ajudar-lo a fer el següent pas en la teua carrera.

A continuació, revelem les cinc habilitats principals que els ocupadors buscaran en 2024, perquè pugues dominar-les i posicionar-te com un candidat destacat en el panorama laboral en evolució.

Adaptabilitat

Des del treball remot fins als ràpids canvis tecnològics, el món laboral està en constant evolució. Per eixa raó, ser resilient i adaptable és una habilitat crucial que els ocupadors busquen en la seua força laboral. Volen emprats que puguen adaptar-se als temps, acceptar noves circumstàncies i afrontar nous desafiaments a mesura que sorgisquen.

L'adaptabilitat també demostra que es pot mantindre la ment oberta i ser innovador, triant veure aquests canvis o desafiaments com a noves oportunitats de creixement. Això podria ser el que et distingisca d'altres candidats.

La millor manera de mostrar aquestes habilitats en el teu currículum és donar exemples d'ocasions en les quals has pres la iniciativa o has respost ràpidament a nous canvis; quantifica aquests exemples sempre que siga possible.

Alfabetització i anàlisi de dades

Les dades s'han convertit en el producte més important del món i totes les empreses depenen d'ells d'alguna manera per a les seues operacions diàries. Des de petites i mitjanes empreses fins a corporacions gegants, hi ha moltes maneres en què es poden utilitzar les dades, i per això els ocupadors busquen coneixements bàsics de dades i habilitats analítiques en els nous empleats.

No és necessari ser un expert en el maneig i anàlisi d'enormes conjunts de dades per a oferir informació crítica. Però els ocupadors volen veure que, almenys, es comprén la importància de les dades per al negoci i es coneix part de la terminologia més bàsica.

És més, l'alfabetització en dades sovint va acompanyada d'experiència o coneixement d'eines i plataformes digitals populars. Per exemple, a nivell personal, la majoria de les persones tindran un coneixement bàsic de les anàlisis dels seus comptes de xarxes socials.

Ser capaç de demostrar que coneixes aquestes eines i, millor encara, que saps com crear coneixements pràctics a partir de la recopilació de dades, pot millorar instantàniament el teu currículum enguany.

Creativitat

El món laboral mai ha sigut més competitiu i les empreses són conscients que, per a destacar, han de ser creatives i innovadores. Per a fer això, les organitzacions necessiten tindre empleats creatius que puguen identificar punts febles, generar noves idees i desafiar l'statu quo.

La millor manera de mostrar aquestes habilitats és amb un currículum atractiu que detall com has utilitzat la teua creativitat per a generar un impacte positiu en les empreses en el passat.

També pots mostrar la teua creativitat i sobreeixir en la teua cerca d'ocupació escrivint presentacions concises d'una sola línia en pàgines professionals, inclosos Linkedin i borses de treball, i brindant respostes interessants i úniques a les preguntes de l'entrevista.

Resolució de problemes

El món és impredictible i no pots controlar-lo tot. Com a resultat, la resolució de problemes i el pensament crític sempre seran habilitats buscades.

No obstant això, en 2024, a mesura que el canvi continue augmentant, les indústries canvien i sorgisquen noves tecnologies, els ocupadors esperaran que els professionals demostren com han resolt problemes crítics en el passat.

A més, la resolució de problemes requereix que els professionals pensen críticament, analitzen la situació i utilitzen evidència per a trobar la solució més beneficiosa. Això requereix raonament lògic, creativitat i adaptabilitat, algunes de les altres habilitats d'aquesta llista.

Alfabetització i conscienciació sobre la sostenibilitat

Finalment, encara que puga semblar una habilitat molt específica, l'impuls cap a la sostenibilitat està impactant en les empreses de tot el món i, com a resultat, l'alfabetització en sostenibilitat s'ha convertit en una de les habilitats més importants per a 2024.

L'alfabetització en sostenibilitat demostra que tens consciència del medi ambient i les pràctiques ecològiques i comprens el paper que exerceixen les empreses per a salvar el planeta. Sense esmentar que moltes empreses estan introduint iniciatives ecològiques en un intent per complir amb les canviants regulacions governamentals. Per tant, l'alfabetització en sostenibilitat també et brinda una altra oportunitat de demostrar que eres adaptable.

Aquesta llista d'habilitats descriu una combinació perfecta d'habilitats blanes i dures que podrien ajudar-te a ser contractat en 2024. Si encara no posseeixes aquestes habilitats, pren-ho com un senyal per a obtindre capacitació addicional i millorar les teues habilitats per a destacar en un mercat laboral competitiu.