Entrar


La formació digital, quins són els seus avantatges i quins els seus inconvenients?

Arran de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, el model educatiu ha canviat i l'ensenyament digital s'ha imposat com una realitat. La proposta per una educació mixta –presencial i online– presa més força com la fórmula per a fer front al pròxim curs escolar.  

Davant aquesta nova realitat post COVID-19, des de Praxi MMT, empresa amb més de 20 anys d'experiència formant a distància en gestió empresarial amb simuladors d'última generació, han analitzat els reptes als quals s'enfronta aquesta nova situació. 

 “En les últimes setmanes hem sigut protagonistes d'un gran canvi en les nostres vides, en la nostra quotidianitat i les nostres relacions personals. Òbviament també el món de l'educació, que des de fa segles ha basat el seu treball en el contacte humà, ha hagut d'adaptar-se a aquest canvi. En aquest sentit la tecnologia ens està donant solucions per a compensar la falta de contacte entre alumnes i professors. El repte per als professors, acompanyat per un sentit de responsabilitat cap als alumnes, és el d'acompanyar-los, guiar-los en l'estudi i motivar-los”, afirma Mario Martínez, director de Praxi *MMT. 

Per a oferir una formació a distància reeixida, des de Praxi *MMT assenyalen una sèrie de punts necessaris a tindre en compte per a fer front a aquest nou model d'ensenyament al qual cada dia s'han d'acostumar tant alumnes com professors. 

 “La motivació a l'estudiant continua sent la base per a l'òptim desenvolupament dels joves. A partir d'ací, el professor ha d'especificar els objectius de les assignatures i assignar els temps d'aprenentatge. La documentació i informació proporcionada s'ha d'adaptar al potencial i les característiques que ofereixen les moltes eines digitals disponibles. El professor ha d'estar en contacte amb els seus alumnes oferint feedback constants i verificant la comprensió dels alumnes. A més, haurà de proporcionar idees i estímuls per als millors estudiants i oportunitats de recuperació per a estudiants en dificultat”, analitza Mario Martínez.

 Les noves tecnologies garanteixen flexibilitat i més llibertat d'acció als alumnes. “En educació l'important no és la mera transmissió dels coneixements, sinó l'impacte que aquests tenen en l'alumnat. L'ensenyament basat en la sola teoria ja no és suficient per a mantindre els alumnes atents i motivats. I és per això que programes i eines digitals, poden ajudar en aquest procés. En concret, l'ús de simuladors, com els de Praxis *MMT, ofereixen l'oportunitat de continuar practicant l'economia i la gestió empresarial sense perdre eficàcia. Alguna cosa que no seria possible en projectes de formació presencial com per exemple unes pràctiques d'empresa”, assenyala Mario Martínez. 

 Entre els desavantatges d'aquest model d'ensenyament es troba la pèrdua de contacte humà de la clàssica relació alumne-professor, que en la majoria dels casos, pot deixar una petjada en el creixement educatiu i en el desenvolupament dels alumnes. El professor representa una figura molt important que els està formant educativament i com a persones. 

Des de la seua experiència treballant amb col·legis i universitats en el desenvolupament de programes formatius online en matèria d'economia i gestió d'empreses, com el Young Business Talents i el Business Talents, des de Praxi MMT consideren que aquesta nova situació acabarà aportant beneficis tant per a alumnes i professors i els atorgarà una nova visió de les oportunitats que ofereixen les eines educatives a distància.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com