Entrar


La demanda de la formació a distància augmenta un 10% en el primer semestre de 2020

La demanda de formació online no ha parat de créixer, especialment arran de la crisi sanitària: “Sens dubte, estem en un canvi de model formatiu”, afirmen fonts de CEAC, centre de formació professional i tècnica a distància de referència a Espanya: “El confinament ha demostrat que l'educació online i a distància  funciona igual o millor que la presencial, amb l'afegit que l'alumne decideix quan i de quina forma dur-la a terme”.

En aquest sentit, la inscripció als cursos a distància ha augmentat un 10% aquest primer semestre de 2020, segons dades de CEAC. Actualment, el número de matriculats és de més de 24.000, mentre que al gener eren al voltant de 22.000 alumnes. 

Els cursos relacionats amb la salut, els més demandats

Especialment remarcable és l'auge dels cursos de l'àrea de salut. I és que actualment suposen un 30% del total de noves matriculacions, especialment l'FP de Grau Mig Auxiliar d'Infermeria, FP Grau Mitjà en Emergències sanitàries i FP Grau Mitjà Farmàcia i Parafarmàcia: “La situació que ha provocat la crisi sanitària ha donat gran visibilitat als cursos de salut, sobretot com a oportunitat laboral creixent”, defensa des de CEAC.

De fet, aquests tres cursos sumen el 18,7% de la demanda total, especialment l'FP de Grau Mig Auxiliar d'Infermeria, ja que és el curs que més té més ocupabilitat.  Segons dades del SEPE, cada any es contracten més de 140.000 professionals titulats en aquesta professió. 

L'èxit dels nous cursos

Altre dada destacable és el bon acolliment dels nous cursos de 2020, concretament el Curs Tècnic en Jardineria i Disseny de Paisatges i el Curs Tècnic Discjòquei professional. El primer compta amb quasi 800 alumnes i ascendeix al top 10 de cursos més demandats. Pel que respecta a Discjòquei Professional, ja té quasi 750 alumnes matriculats, i és el dotzé curs més demandat del total de 39 formacions existents en CEAC.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com