Entrar


La campanya de nadal crearà prop d'1 milió d'ocupacions, 200.000 menys que fa un any, davant la caiguda de la demanda pel coronavirus

Adecco preveu que aquesta campanya de nadal es crearà entorn d'1 milió d'ocupacions, uns 200.000 menys que en 2019, a causa de l'impacte del coronavirus en la demanda. *Randstad preveu que siguen 300.000 llocs de treball menys.

Les grans empreses del *retail han decidit avançar la campanya a principis de novembre per a ampliar la temporada de compres, evitar aglomeracions i contractar abans el personal de reforç necessari.
La primera campanya de nadal marcat pel coronavirus podria suposar un menor estimule econòmic i d'ocupació que en anys anteriors. De manera similar al succeït amb el sector turístic durant l'estiu, el comerç es prepara per a una temporada de compres amb poques expectatives d'atraure nivells de demanda similars als que se solen generar en aquesta època de l'any.

Per això, diverses empreses de treball temporal com Adecco o *Randstad han començat a presentar previsions per a la campanya de nadal que alerten d'un menor efecte de creació temporal d'ocupació en la major època de compres de l'any, malgrat les mesures de les grans cadenes per a *reincentivar el consum.

El *Black *Friday pot estar arribant a la seua fi per la pandèmia del coronavirus

Així, Adecco estima que que aquesta campanya de nadal es crearà entorn d'1 milió d'ocupacions, uns 200.000 menys que en 2019, a causa de l'impacte del coronavirus en la demanda, segons El Confidencial. No obstant això, la companyia adverteix que les decisions polítiques i sanitàries sobre possibles noves restriccions seran les que marquen el resultat de la temporada.

El president d'Adecco, Javier Blanco, assenyala al diari digital que “les empreses es juguen un terç de la facturació de l'any i invertiran en contractacions”, en una temporada de compres que tradicionalment s'estén des de finals de novembre fins a les rebaixes de gener.

Per part seua, l'últim informe de *Randstad calcula que l'impacte negatiu del coronavirus en l'ocupació vinculada a la campanya de compres aconseguirà els 289.000 llocs de treball, un 34,5% menys que en 2019, augurant que es mantindrà la creació d'ocupació, encara que a nivells més baixos, a causa de l'augment del consum durant la temporada, que *Aecoc xifra en un 20%.

Per a intentar capejar l'impacte de la pandèmia en la seua facturació, grans cadenes de retail com El Corte Inglés, Fnac, Amazon, Tendam, MediaMarkt, Leroy Merlin o Decathlon han optat per ampliar la temporada de compres, avançant-la a aquesta mateixa setmana, com a part d'una iniciativa anomenada compra amb temps.

D'aquesta manera, les empreses busquen distribuir les compres en més temps, evitant aglomeracions en un moment en el qual pesen restriccions sanitàries de mobilitat en gran part del país. Aquest és el cas de Fnac, que ha avançat el seu Black Friday a aquest dilluns per a evitar que el client concentre les compres, segons El Confidencial.

A més, avançar l'època de compres pot suposar avançar també les contractacions, segons Adecco, que estima que les empreses ja han començat a reforçar-se temporalment des de finals d'octubre davant el previsible augment de la demanda, fins i tot en ple coronavirus.

No obstant això, el portal d'ocupació *Infojobs adverteix que la seua plataforma no ha registrat increments en la contractació i que, malgrat no haver tancat encara els seus registres del mes passat, la tendència es manté similar a la dels mesos anteriors, amb un 40% menys d'ofertes d'ocupació i contractacions. 

Entre els sectors que més ocupació crearan en aquesta campanya de nadal, les companyies de recursos humans assenyalen a la logística i el comerç electrònic, que podria reforçar la tendència a l'alça que manté des de l'inici de la pandèmia i de les mesures de distanciament social per a frenar els contagis.

*Infojobs afirma que el sector logístic ha registrat un augment de la demanda que supera a altres activitats, encara que comercial i vendes mantenen la seua importància en plena campanya de compres, i des de *Randstad s'afirma que el sector signarà el 44% del total de contractes vinculats a comerç digital i distribució de comandes, que estima en uns 128.400.

Consulta la notícia original *AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com