Anar al contingut principal

Estos són els 3 hàbits que milloren el teu rendiment en el treball

24/10/2023

Millorar el rendiment i la productivitat és un objectiu que comparteixen molts treballadors. Almenys, aquells que estan implicats amb el seu treball. Un propòsit que, ara, en l'era de les xarxes socials, és encara més complicat. Qui no ha agafat el mòbil per a contestar un WhatsApp o veure una última publicació d'Instagram i ha perdut mitja hora de treball i fins i tot la vesprada sencera?

El primer pas evident per a millorar el rendiment en el treball és evitar distraccions, una cosa difícil actualment en estar sotmesos a la *hiperconectividad. És important conéixer quines coses interrompen la nostra concentració i com es poden corregir. En el cas de les aplicacions i xarxes socials, apagar el telèfon serà suficient per a augmentar la concentració. I, en cas d'haver de consultar el correu o altres eines de treball, es poden establir períodes de temps.

Evitada la distracció principal de l'era digital, hi ha hàbits que podem adoptar i que augmenten el nostre rendiment. Xicotets canvis que, amb la pràctica, poden suposar importants avanços en els nostres fluxos de treball i posteriors resultats.

3 hàbits per a millorar el rendiment en el treball

Amb estos tres senzills hàbits, fàcils d'aplicar en la rutina diària de treball, podràs millorar el teu rendiment i productivitat laboral.

Enumera els teus objectius i planeja el teu dia

Cal tindre marcats uns objectius clars i específics. T'ajuden a orientar les teues tasques i donar-los un sentit. No han de ser massa fàcils perquè, en cas contrari, podrien avorrir, ni tampoc metes impossibles d'aconseguir, perquè podrien causar frustració. Han de ser propòsits específics i desafiadors però assolibles, la qual cosa t'ajudarà a motivar-te i augmentar la teua concentració.

En este sentit, s'aconsella dividir estos objectius en xicotetes metes i tasques, la qual cosa t'ajudarà a aconseguir-los i sentir satisfacció conforme els vas aconseguint i t'acostes a la meta final. A l'hora d'organitzar les tasques del dia a dia, també convé prioritzar aquelles que siguen urgents, i no descartar-les simplement perquè siguen difícils.

Organitzar el dia de treball la nit anterior, prenent-te uns 5 o 10 minuts, t'ajudarà a començar el dia més animat i prioritzar les tasques que siguen més important, per la qual cosa el teu treball serà més efectiu. Saber que tens el dia organitzat, també et permetrà a dormir i descansar millor, sense preocupacions.

Desenvolupa una passió pel teu treball

Com descriu el IT Project Manager de XETECHS en Linkedin, la passió “és un poderós impulsor de l'estat de flux”. Quan t'agrada el que fas, és més fàcil involucrar-te en el treball i sentir-te inspirat per a aconseguir les teues metes. Per això, aconsella descobrir quins són els aspectes i funcions que més ens entusiasmen del nostre lloc i buscar maneres d'enfocar-nos en ells. En el cas d'haver de fer tasques que no ens apassionen, recomana donar-los un propòsit o significat. Al final, recorda, cada xicoteta tasca realitzada, pot acostar-nos a la nostra meta final.

Programar els descansos

Igual d'important és organitzar la jornada de treball com tindre previstos els descansos. De no prendre'ls, i no donar-li la importància que mereixen, es pot desenvolupar l'anomenada síndrome del treballador cremat o *burnout. Si volem concentrar-nos durant la jornada laboral i finalitzar les nostres tasques, és important que estiguem focalitzats i, per a això, cal saber quan desconnectar. És impossible estar concentrat en una mateixa funció durant hores i hores.

Prendre xicotets descansos entre intervals de treball ens ajudarà a reactivar el cervell i prosseguir amb energia. A més, és recomanable fer tasques d'oci o algun hobby també entre setmana i no sols els caps de setmana. Fer exercici o practicar algun esport de manera habitual té grans beneficis per a la nostra salut física i mental, igual que socialitzar amb el nostre cercle pròxim o meditar. Són altres maneres d'aconseguir energia per a encarar les nostres jornades de treball i ser més productius.

Consulta la notícia original ACI