Entrar


Confinament i vacances: Què passa si em confinen i he de tornar al meu lloc de treball?

Després de retardar les vacances i els viatges esperant l'evolució de la Covid-19, molts espanyols han apostat aquest estiu pel turisme nacional i de proximitat, i trajectes en vehicles propis, reduint notablement els viatges amb avió. La segona ona de coronavirus, que s'ha disparat a Espanya, suscita nombrosos dubtes entre els usuaris que tenen dies de descans a partir d'aquesta setmana. I és que setembre ha passat a ser el segon mes preferit pels espanyols per a les vacances, per darrere d'agost, a causa de la crisi sanitària.

I si estant fora del domicili hi ha un rebrot? Què poden fer els usuaris? És millor quedar-se en el lloc de les vacances o tornar al lloc de residència? L'hotel o allotjament ha de retornar els diners si es decideix tornar al domicili? Qui paga les despeses? Davant els nombrosos dubtes, reclamador.es explica a continuació quines serien les recomanacions en cas que un rebrot interrompa les vacances, encara que siga un confinament selectiu, per població afectada en una determinada zona territorial.

1. Què fer si hi ha un confinament quan l'usuari està de vacances?

La plataforma online de serveis legals aconsella sol·licitar el retorn a casa, reclamar els serveis no gaudits i no pagar despeses de gestió. El retorn a la residència habitual de l'usuari és un dels supòsits on s'accepta el desplaçament, acreditant d'una banda el domicili, i per un altre, sempre que aquesta persona no es trobe en quarantena per positiu, o contacte directe amb contagiats.

2. L'hotel paga les despeses?

Quant als hotels, si hi ha persones confinades per positius, es pot sol·licitar la devolució dels diners de la reserva. 

Si no hi ha persones confinades, però sí sospites de positius o contagiats, i l'usuari no vol romandre en l'allotjament, l'usuari hauria de parlar amb l'hotel en primer lloc o comprovar la pòlissa de l'assegurança, en cas de posseir una. 

En cas que l'hotel o allotjament no accedisca a l'abonament de la reserva, es pot reclamar el pagament a l'administració, però es tracta d'un procediment llarg, que sol rondar almenys els 6 mesos, indica reclamador.es

3. Vols en quarantena 

Què passa si en el vol de l'usuari anaven persones positives per Covid-19 i en arribar al destí es posa aqueix vol en quarantena?

Esperanza Palacio, co-directora legal de reclamador.es, indica que el recomanable és realitzar-se una prova PCR com més prompte millor per a descartar un possible positiu, ja que l'opció de reclamar el reintegrament de les despeses a l'administració per les mesures de control en els aeroports és un procediment molt tediós, llarg i costós, amb un resultat completament incert en els tribunals, davant el nou de la situació.

4. Absència al lloc de treball

Si la persona que queda confinada té un lloc de treball que li impedeix teletreballar i ha de reincorporar-se però està confinat, Pot justificar la seua assistència? Sí. reclamador.es explica que una de les excepcions per a saltar-se un confinament, sempre que la persona no estiga infectada, és la laboral. L'usuari haurà d'acreditar-lo per si durant el trasllat al seu lloc de treball les autoritats li ho requereixen.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com