Entra si ja estàs registrat/da


9 trets dels candidats a tindre en compte en el procés de contractació

12/09/2023

Pots desenvolupar una estratègia de contractació més eficaç prioritzant uns certs trets. Concentra't a construir relacions amb els millors candidats que mostren les següents qualitats.

Agradable

Fins i tot en una era de correu electrònic i *chatbots, les habilitats interpersonals sòlides són importants per als rols de cara al client. I tots els empleats, fins i tot els treballadors remots, han de portar-se bé amb els membres de l'equip.

Cerca sol·licitants que demostren fortes habilitats interpersonals: somriure, encaixar la mà amb fermesa, mantindre el contacte visual i el llenguatge corporal són només alguns d'ells. Aquest tret no es tracta de contractar un extravertit en lloc d'un introvertit; es tracta de trobar un candidat capaç d'interactuar d'una manera agradable i amb la qual pugues identificar-te.

Orientat a objectius

Preguntar als sol·licitants d'ocupació sobre els seus plans quinquennals pot semblar un clixé, però és una manera fàcil de mesurar el seu nivell d'ambició personal. Un sol·licitant amb un pla clar per al futur tendirà a estar orientat a objectius, la qual cosa s'estén a la forma en què duu a terme les seues tasques diàries.

També pots conéixer les aspiracions d'un candidat en observar els assoliments que figuren en el seu currículum. Els assoliments anteriors apunten a una actitud ambiciosa i orientada a objectius que probablement es mantindrà en el futur.

També pots fomentar aquest tret brindant oportunitats de desenvolupament i avanç professional, la qual cosa maximitza el talent del teu nou empleat.

Resolutiu

Els negocis es tracten de superar desafiaments. Els empleats més valuosos poden analitzar aquests desafiaments i desenvolupar solucions viables i eficients.

Les habilitats per a resoldre problemes són essencials per als qui treballen en camps tècnics, però també has de cultivar aquestes habilitats en tots els que treballen per a la teua empresa.

Com es pot saber si un candidat és resolutiu? Fer preguntes sobre quan el candidat va haver de pensar de manera innovadora per a resoldre un problema en el lloc de treball és un bon començament. A vegades, les referències del candidat poden assenyalar exemples clars de quan el candidat va abordar problemes desafiadors de front.

Tècnicament competent

Si estàs contractant per a un lloc especialitzat, has d'assegurar-te de contractar candidats que tinguen l'experiència i els coneixements que necessites.

Per exemple, els comptables han d'estar familiaritzats amb el programari de comptabilitat bàsic. També és possible que preferisques candidats que coneguen les mateixes plataformes de programari de les quals depén la teua empresa.

Per a llocs híbrids o remots, el candidat ha de tindre experiència en l'ús de videoconferències o aplicacions de gestió de projectes per a coordinar-se millor amb tu i altres membres de l'equip.

Audaç

La fortuna afavoreix als audaços, especialment en el món dels negocis. Els empleats que retarden les decisions perquè dubten de si mateixos o analitzen massa la situació faran més per a impedir la innovació que per a promoure-la.

En el seu lloc, cerca sol·licitants d'ocupació que puguen expressar clarament les seues fortaleses i recolzar-les amb exemples del món real dels seus llocs anteriors. Si bé el nerviosisme en les entrevistes és comprensible, un sol·licitant que evita el contacte visual o té dificultats per a expressar-se pot mancar de la confiança que busques en la teua organització.

Voluntat per a aprendre

El domini tècnic és important, però totes les indústries estan evolucionant ràpidament. Pocs trets són tan valuosos com la voluntat d'aprendre. Si bé el candidat ideal ha de tindre confiança en les seues habilitats existents, la capacitat d'adaptar-se a noves tecnologies o models de negoci sol ser molt més valuosa.

Pregunta als candidats sobre les noves habilitats que hagen adquirit d'ocupadors anteriors. Millor encara, pregunta als teus sol·licitants quines habilitats desitgen desenvolupar mentre treballen per a la teua empresa. Les seues respostes revelaran molt sobre la seua capacitat per a aprendre noves habilitats, així com el seu entusiasme per aplicar-les en un entorn nou.

De confiança

La integritat personal és una mica més a seguir les regles. Un empleat que demostre honestedat i integritat constants contribuirà a una cultura empresarial transparent. També necessites empleats en els quals pugues confiar durant cada fase del cicle econòmic.

La millor manera d'avaluar la confiabilitat d'un sol·licitant d'ocupació és posar-se en contacte amb les seues referències, en particular amb els seus ocupadors anteriors. L'ideal seria saber que el teu sol·licitant té un sòlid historial d'assistència i que els seus ocupadors anteriors podien confiar en la seua participació i suport.

Col·laboratiu

Els negocis són un esport d'equip, per la qual cosa és necessari contractar candidats que es relacionen bé amb els altres. Fins i tot si el lloc requereix molta faena en solitari, voldràs saber que els teus empleats poden funcionar bé com a equip quan se'ls sol·licite.

Aquest tret sovint sorgeix durant el procés d'entrevista. Quan li demanes a un sol·licitant que enumere els seus assoliments passats, escolta les pistes que indiquen que va col·laborar amb altres membres de l'equip.

Fes preguntes indagatòries sobre com ha treballat el candidat amb els seus companys de treball. Fins i tot pots preguntar com han manejat conflictes passats per a saber com ha manejat les relacions en l'oficina.

Lleial

La rotació d'empleats és una gran amenaça per a qualsevol empresa. El temps i els diners que gastes reemplaçant a un empleat es poden aprofitar millor per a fer créixer el teu negoci. Els millors empleats es comprometran amb la teua empresa durant diversos anys, la qual cosa et permetrà construir una relació duradora i maximitzar les seues habilitats.

Ves amb compte amb els treballadors el currículum dels quals indiquen molts canvis d'ocupació . Això és especialment cert si la seua experiència laboral anterior ha sigut en camps similars al teu. No descartes per complet a aquests candidats; a vegades, trobar una cultura empresarial que s'adapte porta un temps. Però assegura't d'investigar les raons de tanta inestabilitat passada.

Consulta la notícia original ACI