Entrar


5 coses que hauries de fer per a trobar ocupació (en lloc de manar currículums)

15/02/2021

FOMO són les sigles en anglés de 'fear missing out on an opportunity', la qual cosa es pot traduir com la "por de perdre una oportunitat". Això és el que senten moltes persones que estan embarcades en un procés de cerca de treball i que es passen hores i hores connectades a desenes de webs d'ocupació perquè no se'ls passe res. Sens dubte, un error.

Perquè aqueixa estratègia d'enviar tants currículums com siga possible esperant que sone la flauta està condemnada al fracàs. Les raons són vàries: d'una banda, hi ha multitud d'ocupacions que no s'anuncien a través dels portals més habituals; per un altre, més de la meitat dels treballs s'aconsegueixen a través de les xarxes personals, ja siga per amics, excompanys, família, etc.

Per això, els experts recomanen fer una estratègia diferent. Utilitzar el temps i l'energia que destinem a la cerca d'ocupació constantment en una altra mena d'activitats que, a la llarga, puguen donar el resultat que perseguim. Ací tens cinc consells per a trobar treball sense haver de passar tot el dia enviant currículums a través de la xarxa.

Consells per a buscar ocupació

Els experts de Fast Company creuen que el primer que cal fer és enfortir les nostres xarxes, però no sols les personals, sinó les laborals. Per a aconseguir-ho, el millor és buscar fòrums d'associacions i professionals que treballen en el nostre sector tant per a ajudar als qui necessiten algun consell professional com per a fer saber que estem en cerca d'ocupació.

Donar la nostra opinió en fòrums professionals farà que el nostre perfil destaque

Aconseguir fer-se un nom en aqueixos xicotets fòrums pot ajudar-nos a trobar ocupació. Però, fora d'ells, hem de prendre un altre tipus d'accions. Una molt positiva és crear continguts i compartir-los en diferents xarxes. És el mitjà més ràpid perquè altres persones del sector puguen veure que la nostra experiència anterior pot convertir-nos en una autoritat en el tema.

Fins i tot, podem posar-nos en contacte amb alguns mitjans de comunicació i oferir-los la nostra opinió sobre algun tema d'actualitat en el qual siguem experts. Veure el nostre nom publicat en notícies de referència en el sector pot ajudar-nos quan ens enfrontem al pròxim procés de selecció, marcant la diferència amb altres candidats.

Aqueixos continguts també han de ser presents en les nostres xarxes socials. De fet, a més d'utilitzar LinkedIn i altres plataformes similars per a enviar currículums, és vital fer-ho perquè el nostre perfil professional resulte atractiu. Per això, aqueixes opinions i continguts que generem cal traslladar-les a les xarxes especialitzades en ocupació perquè els reclutadors puguen fer-se una idea de la nostra experiència i bagatge professional.

Com buscar treball

Per a cada lloc de treball hi ha, hui dia, multitud de candidats, per la qual cosa hem de pensar com destacar sobre la resta. Cerca entre les ofertes del teu sector quines són les qualitats i habilitats més demandades i forma't en elles. A més, descobreix quines són les paraules clau en aqueixes ofertes de treball i tracta d'incloure-les en el teu currículum: d'aqueixa manera, els sistemes automatitzats que ara proliferen en recursos humans no t'eliminaran en el primer garbellat.

Finalment, una opció més que interessant és desenvolupar un nou perfil professional mentre estem buscant treball. Si som capaços de trobar un nínxol de mercat en el qual algunes de les nostres habilitats servisquen per a monetitzar la nostra experiència, haurem fet un pas de gegant no sols per a finançar-nos durant el temps que dure la cerca d'ocupació, sinó, possiblement, també per a poder dedicar-nos a aquesta nova professió en el futur.

Internet ha canviat tot tal com ho coneixíem i la ja coneguda com era digital afecta a tots els sectors. Molts dels treballs que s'ofereixen hui dia no existien fa només 15 o 20 anys, però el mateix succeirà en el futur. Saber trobar aqueixes noves ocupacions permetrà, a qui ho aconseguisca, fer un pas de gegant cap a un futur laboral més que prometedor.

Enfrontar-se a una entrevista de treball per internet és hui una cosa totalment normal

A més d'aquests cinc consells per a trobar ocupació, no podem oblidar-nos de l'entrevista de treball. En els temps de pandèmia que corren és vital adaptar-se a les noves tecnologies, per la qual cosa haurem de preparar a fons una entrevista a través de *videollamada. Tindre el programari necessari, buscar un emplaçament organitzat i que res del que es veu en pantalla cride l'atenció negativament són només algunes de les recomanacions per a triomfar.

Consulta la notícia original ACÍ

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com