Entrar


Avantatges de la contractació virtual per a les empreses

09/06/2021

Contractació virtual

Les empreses de tot el món estan sent posades a prova de diferents maneres pel Covid-19 i la nova normalitat que pot portar la campanya global de vacunació. Les empreses que continuen contractant han hagut d'adaptar-se a nous processos virtuals de reclutament sobre la marxa, avaluant candidats a través de Zoom, Google Meet o Microsoft Teams.

Les interaccions tendeixen a ser rígides i formals, amb menys xarrades i interaccions socials que sovint ajuden a completar un currículum. Però aquestes limitacions també poden obrir noves possibilitats i fins i tot conduir a un millor resultat final. Per als quals lluiten amb la contractació virtual, ací hi ha tres avantatges positius a tindre en compte i com aprofitar-les.

La contractació virtual posa menys èmfasi en l'ajust cultural… i això és una cosa bona

Les empreses i, sobretot, les *startups han donat un gir de 180 graus en el tema de l'ajust cultural en l'última dècada. No fa molt temps, era comú sentir que la «cultura» era la salsa secreta darrere de la unitat de l'equip i l'èxit de la companyia. El currículum importava menys en alguns casos que la personalitat i la capacitat d'un candidat per a treballar amb les normes culturals existents. Alguns líders fins i tot advocaven per una prova de “cervesa i barbacoa” per als nous sol·licitants; si s'integraven en un entorn social, segurament contribuirien en un professional.

Però centrar-se en la cultura té desavantatges significatius. Pot portar a les empreses a passar per alt a candidats qualificats que no s'ajusten a un motle determinat. Pitjor encara, pot crear una atmosfera d'exclusió, on només les persones que es veuen o actuen d'una certa manera encaixen. En el pitjor dels casos, una fixació en la «cultura» pot presentar un seriós obstacle per a la diversitat i la inclusió.

La contractació virtual és una oportunitat perquè les empreses desestimen conscientment el paper de la cultura. Les reunions i salutacions en persona, i els esdeveniments socials, des d'esmorzars fins a prendre alguna cosa després del treball, s'eliminen de l'equació. Per descomptat, la personalitat i els punts de vista brillen en les entrevistes en vídeo. Però es posa molt menys èmfasi en la «sensació» o «vibració» que s'obté d'un candidat. En canvi, has de concentrar-te en el que realment importa, la qual cosa ens porta al següent punt.

La contractació virtual t'espenta a sistematitzar i estandarditzar el procés d'entrevista

Les entrevistes de treball estructurades no són noves. La idea és limitar l'impacte del biaix personal en fer a cada candidat el mateix conjunt de preguntes, en el mateix ordre, amb respostes qualificades en funció d'un sistema de puntuació estandarditzat. L'avantatge és que els candidats es poden comparar d'un en un, amb menys errors humans i inconsistències per a enterbolir l'anàlisi.

Les entrevistes estructurades eren comunes abans del COVID-19, però aquest enfocament és especialment adequat per a l'entorn de contractació virtual. Amb tot tenint lloc a través d'una pantalla, hi ha consistència i control sobre el procés de l'entrevista. Les variables socials i situacionals es poden minimitzar o eliminar en gran manera. Les interaccions es limiten a reunions programades, amb poc o cap temps perquè es formen xicotetes converses o impressions. En combinar aquestes condicions amb un conjunt de preguntes estàndard, les empreses poden crear un procés d'entrevista excepcionalment consistent on es minimitzen els prejudicis, els errors i les possibilitats aleatòries.

La contractació virtual et permet arribar a més persones i ampliar la teua xarxa

L'eficiència és un altre avantatge important del procés de contractació virtual. La selecció de candidats per a rols de lideratge és normalment un procés que requereix molt temps. Els candidats seriosos generalment són portats a l'oficina per a reunions d'un dia amb múltiples departaments i membres de l'equip, que es completen amb esmorzars o sopars.

Tot això comporta una quantitat de temps excepcional, especialment per a executius amb agendes ja abarrotades. El resultat és que només un grup molt xicotet de candidats es «considera seriosament». Els que acaben sent vistos solen ser les eleccions més conservadores o segures, encara que no necessàriament les millors.

La contractació virtual elimina els elements socials d'aquest procés, la qual cosa resulta en enormes ràtios d'eficiència. A més, en última instància, les empreses poden usar la contractació virtual per a generar una xarxa més àmplia i avaluar a més candidats, la qual cosa quasi sempre condueix a millors resultats.

Consulta la notícia original AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com