Entrar


Serà obligatori informar del salari abans de les entrevistes de treball

14/06/2021

La transparència és un dels aspectes que es vol millorar en les empreses en els últims anys. Si fins fa molt poc en algunes organitzacions era estrany que els salaris anaren públics, la realitat és que en els últims temps aquest aspecte està canviant. I amb l'acord aconseguit a la UE serà obligatori informar del salari abans de les entrevistes de treball als candidats.

Es tracta d'oferir una forqueta en la qual es mouria aqueixa vacant, que a vegades depén de les capacitats del propi candidat. I això que hauria de ser normal encara veiem moltes organitzacions que no ho fan públic, simplement perquè no volen oferir pistes a la competència del seu rang salarial.

Però també perquè no desitgen que els empleats que ja treballen en l'organització es puguen veure menysvalorats si la persona que s'incorpora arribara a cobrar més que ells. Aquest tipus de qüestions sempre alcen butllofes, ja que si el nou empleat cobrara més i necessitara suport o formació interna, en molts casos no és el millor ambient que tot sàpien que guanyarà més diners.

És cert que tot depén en molts casos de què aporta el nou perfil, com encaixarà en l'equip, quina és la seua experiència prèvia, perquè moltes vegades encara que guanye més que uns altres que porten anys en l'empresa està plenament justificat per la mena de treball que realitzarà o les funcions que durà a terme.

En tot cas, la llei europea està impulsada per *Ursula *Von *der *Leyen amb l'objectiu d'aconseguir la transparència retributiva. El text recollirà l'obligació de les empreses d'informar sobre la forqueta salarial d'un lloc abans de realitzar una entrevista de treball, i altres mesures destinades a frenar la bretxa de gènere que encara es dóna en algunes empreses europees.

La llei europea obligarà a fer algun retoc en els plans d'igualtat obligatoris per a les empreses espanyoles de més de 50 empleats. La realitat és que la falta de transparència retributiva no sols és una qüestió que afecta la bretxa salarial entre homes i dones, sinó que també afecta a la productivitat. Molts empleats senten que per molt que treballen no podran aconseguir un augment de sou, i això és un problema a mitjà i llarg termini.

Consulta la notícia original ACÍ

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com