Entrar


Qui té la 'responsabilitat' de les hores extra en el teletreball?

Teletrabajando, es treballa millor o pitjor? Més o menys? Sens dubte és un dels debats en aquesta era de l'auge del treball en remot

Teletrabajando, es treballa millor o pitjor? Més o menys? Sens dubte és un dels debats en aquesta era de l'auge del treball en remot. Centenars de milers d'empleats estan havent d'exercir la seua activitat des de casa, llançant-se a una 'aventura' per a la qual, segons molts defensen, no estàvem preparats. I no parlem a nivell tecnològic perquè, una àmplia majoria de la població espanyola disposa d'almenys un dispositiu portàtil amb connexió a internet. Parlem de cultura.

La cultura del teletreball va molt més allà del mer fet de 'fer el mateix que en l'oficina però a la teua casa' o desentarse davant de l'ordinador durant hores i hores; es tracta de treballar de manera efectiva, resultadista i, sobretot, saludable, I, en aquest sentit, sembla que els espanyols ens hem passat hores de més davant del nostre ordinador, la qual cosa comporta greus perjudicis a nivell físic i, sobretot, emocional.

Amb la intenció d'aclarir aquest tema, fa uns dies llancem una enquesta en *RRHHDigital per a sondejar com estaven exercint el teletreball els lectors del nostre periòdic. I no hi ha dubte: la gran majoria afirma haver fet hores extra treballant des de la seua casa. És més, un 88% dels enquestats han treballat de més pel mer fet de fer-ho en remot, enfront del 12% que afirma haver emprat les mateixes hores que en l'oficina.

Desgranant les raons per les quals s'han realitzat hores extra, el 28% dels sondejats al·ludeix a l'exigència de l'empresa com a causa d'aquest excés de treball mentre que un 24% defensa que ha sigut per compromís personal, sense ser obligat més que per la seua pròpia cultura i sacrifici. Però, la majoria, el 36%, parla d'una responsabilitat compartida, a cavall entre l'exigència de la companyia i l'autoexigència personal.

Consulta la notícia original AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com