Entrar


Què són les 'oficines flexibles' i quines avantatges plantegen?

10/05/2022

Les companyies aposten per espais de treball flexibles per a atraure talent i incrementar el seu productivida.

La formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), una gran oportunitat laboral per als pròxims anys

Cada vegada són més els directius que decideixen canviar l'estratègia de workplace de les seues companyies. Una aposta per models d'espai àgils que no es deu només a l'estalvi de costos que suposen, sinó a la possibilitat que ofereixen als treballadors de treballar com i quan vulguen, i que no l'hagen de fer necessàriament des de les seues cases. Sens dubte, un punt extra a l'hora de retindre talent. És aquest context on el concepte d'oficina flexible està cobrant importància de manera exponencial.

L'augment de la influència del coworking o espais flexibles es deu en gran part al fet que moltes empreses opten per aquests entorns per a incrementar la productivitat i benestar dels empleats, aconseguint que els professionals compten amb un entorn més útil i pràctic en el qual desenvolupar la seua jornada laboral de manera més efectiva. S'espera que aquesta tendència de treball continue creixent al llarg de 2022. «Els espais flexibles van en sintonia amb el nou mercat laboral, permetent que les empreses adapten les seues oficines a les necessitats de cada moment» assenyalen des de Lexington, operador pioner d'espais de treball flexible al nostre país.

Segons un informe elaborat per CoworkingSpain: Madrid, Barcelona i València són les ciutats on aquest model flexible està més desenvolupat, seguit de Sevilla i Màlaga.

Els beneficis dels espais flexibles són nombrosos; no obstant això, destaquem aquells que mereixen un esment especial:

  • Optimització de costos: Des de fa diversos anys, les oficines *flex s'han convertit en una forma innovadora de poder tindre un espai de treball completament equipat sense incórrer en aquells costos inicials, de subministraments o de manteniment que suposaria un lloguer convencional.
  • Flexibilitat: Els espais de coworking ofereixen plans per hores o modalitats híbrides, a més d'adaptar-se a la grandària de la plantilla a cada moment.
  • Networking efectiu: Aquests espais permeten crear connexions entre les empreses i és molt més factible entrar en contacte amb nous partners o clients potencials.

Aquests nous espais de treball ajuden, sens dubte, a atraure i retindre nous talents. Segons el baròmetre mensual de TIC Monitor, l'any 2022 és considerat l'any de la recuperació per a moltes empreses i sectors que s'han vist colpejats per la pandèmia. En concret, les empreses de serveis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Espanya han iniciat l'any 2022 amb un balanç positiu en la creació d'ocupació, amb un increment del 6,7% al gener respecte al mateix mes de l'any anterior.

Aquest creixement es deu principalment a les bones xifres de facturació dels serveis TIC a Espanya, que en el primer trimestre de l'any 2022 han registrat un creixement del 20,5% en els seus negocis, sobretot gràcies a les inversions que han anat a parar a la transformació digital. Una situació que es tradueix també en l'augment de les preferències dels professionals per adquirir nous coneixements en tot el relacionat amb la digitalització, com és el cas del *Big Data, Programari, Ciberseguretat o *Cloud *computing, entre altres.

En relació a aquest punt, des de Lexington ressalten la importància dels recursos que els espais de treball flexible ofereixen a les empreses per al seu bon acompliment tecnològic. «No sols oferim ubicacions i espais en condicions flexibles que faciliten les connexions i inspiren als equips de treball, sinó que una de les nostres principals premisses es basa en el fet que les instal·lacions estiguen preparades tecnològicament per a absorbir les demandes més exigents: amplades de banda dedicades, instal·lacions i manteniments ad hoc, lectors d'empremta digital, sales de reunió o formació amb tecnologia híbrida, digitalització de processos, plataformes de comunicació en línia, etc.».

Dues realitats, els espais flexibles i l'impuls del sector IT, que suposen una clara evolució en la manera de concebre el treball.

Consnulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML