Entrar


Quines ofertes d'ocupació pública tenen el termini obert: fins a 199 d'accés lliure

Quines ofertes d'ocupació pública tenen el termini obert: fins a 199 d'accés lliure

El Govern ha fixat un total de 18.266 places, però sense el suport dels sindicats en considerar-la "insuficient". La xifra suposa una baixada del 7%, respecte a l'any anterior.

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública sense pactar amb els sindicats
Sous de l'oferta d'ocupació pública: fins a 61.838 € a l'any com a funcionari

El Govern ha fixat l'oferta d'ocupació pública d'enguany per a l'Administració General de l'Estat (*AGE) en 18.266 places (9.270 places de nou ingrés i 8.996 de promoció interna), però sense el suport dels sindicats en considerar aquesta oferta "insuficient" per no cobrir les necessitats estructurals i ser inferior a la de l'any passat (19.688 places), posant en risc la "viabilitat" de l'Estat, segons van indicar a Europa Press en fonts sindicals.

Aquesta xifra suposa suposa una millora de 3.030 places respecte a la seua última proposta, que era de 15.236 places (8.061 d'accés lliure i 7.175 de promoció interna). No obstant això, els sindicats l'han rebutjada en continuar sent inferior a la de l'any passat, que va aconseguir les 19.688 places (11.338 d'accés lliure i 8.350 de promoció interna).

Com saber quines ofertes hi ha actives 

Per a saber les convocatòries que es troben actives en temps real, el Govern té activa una eina que permet buscar per àmbit geogràfic, comunitat autònoma, termini, administració convocant, places convocades o si la via d'accés és lliure o de promoció interna. 

D'aquesta manera, es recullen els seguiments de les convocatòries publicats en els diaris oficials i aquells altres que els òrgans convocants i/o tribunals remeten a aquesta Subdirecció General de Transparència i Atenció al Ciutadà. Per contra, no es recullen les convocatòries pertanyents a l'Administració Local.

Actualment, es troben obertes 199 places d'accés lliures per a diplomats en infermeria, persones amb titulació de batxiller, tècnic o equivalent, doctors, llicenciats, graduats o diplomats en economia, doctorats en astrofísica o física, en biotecnologia, etc.

Des de CSIF han denunciat que es perd ocupació i es trenca la tendència de les dues últimes ofertes, al no cobrir ni tan sols les necessitats estructurals de la AGE, que en els deu últims anys ha perdut 43.377 ocupacions, segons han indicat a Europa Press en fonts del sindicat.

A més, des de CSIF recorden que el 19% de la plantilla de la AGE té més de 60 anys i està per tant a les portes de la jubilació, per la qual cosa avisen del risc de "col·lapse" en la *AGE, en un moment de saturació en el SEPE i la Seguretat Social. CSIF ha plantejat un pla pluriennal si bé ha caigut "en sac trencat".

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com