Entrar


Ofertes

Dades generals

2020/00010

Programa JOOP- Jove Oportunitat 2020

Jove Oportunitat – JOOP - és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) l'objecte del qual és la realització d'accions de motivació i orientació per a jóvens entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Alguns van completar l'ESO, altres no, alguns inclús van iniciar el batxillerat o una FP però cap ha aconseguit obtindre almenys un títol de tècnic mitjà. Fora del sistema educatiu i amb poques expectatives en el mercat laboral, són jóvens que es troben travessant un moment d'incertesa en les seues vides.

Com a programa de segona oportunitat, JOOP acudix en el seu suport i constituirà, per a ells i elles, una experiència vital de canvi.

L'objectiu és aconseguir que estos xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. La eina pedagògica: el coaching actitudinal, en grups d'entre 8 i 15 participants.

El programa també els proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic.

Es tracta de que, en una d'estes visites, els xics i xiques de JOOP (els joopers) descobrisquen la seua vocació. I eixe descobriment els proporcionarà l'energia necessària per a prendre la decisió de tornar als estudis.

Per a aquells jóvens que no hagueren titulat l'ESO, JOOP els oferix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de grau mitjà. Per als altres joopers del grup, es realitzaran sessions de refresc acadèmic, que els permetran, al curs següent, enfrontar-se a la volta al sistema educatiu amb majors possibilitats d'èxit.

INDIFERENTE

30

CARCAIXENT, Municipi: Carcaixent, Província: Valencia

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com