Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Nou empreses valencianes premiades pel programa Start-Up 2015 de VLC/CAMPUS

Els projectes seleccionats disposaran d'espais de treball en el Parc Científic de la Universitat de València i d'un cicle de tallers formatius especialment orientat a emprenedors.

Biotecnologia i TIC, els sectors més representats en la segona edició d'este programa promotor d'iniciatives empresarials de base cientificotecnològica.

Un total de nou empreses valencianes han sigut seleccionades per a participar en el programa Start-Up 2015, la segona edició d'esta iniciativa impulsada per la Universitat de València i el CSIC en el marc del Campus d'Excel·lència VLC/CAMPUS. Són principalment firmes dels sectors de Biotecnologia i TIC les que ocuparan els seus nous espais en les instal·lacions del Parc Científic a partir del dia 1 de juliol del 2015. La presentació oficial de les Start-Up va tindre lloc ahir tard en el Parc Científic.

‘VLC/CAMPUS-STARTUP 2015. Desenrotlla la teua empresa amb la UV i el CSIC' és una iniciativa impulsada pel Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, i coordinada pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat de València i la Delegació Institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana.

El programa pretén donar suport al desenrotllament d'empreses innovadores i/o de base tecnològica, posant a la seua disposició espais en el Parc Científic de la Universitat de València i facilitant l'accés a diferents iniciatives de suport a la innovació i a l'emprendiment de les entitats i organismes gestors i col·laboradors.

Han participat en el programa una trentena d'iniciatives empresarials innovadores, basades en el coneixement, amb una antiguitat inferior a 3 anys i amb almenys un membre de l'equip promotor relacionat amb els entorns de la Universitat de València, el CSIC, o qualsevol de les entitats, centres d'investigació i empreses que conformen el mapa d'agregats del Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS.

Baix criteris d'innovació, viabilitat i enfocament comercial, la comissió avaluadora ha seleccionat a les següents nou empreses, que van ser presentades ahir tard en el Parc Científic per la vicerectora de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat de València, Clara Martínez: Sequencing Múltiplex S.L., Bemygene Health Company, Epidisease S.L., Nothingbutnet S.L., Genomabiotech S.L., ProtoQSAR S.L., Plazalo S.L., e-Studioline Solucions e.learning S.L. i Valadar World S.L..

Els participants del programa disfrutaran d'un espai en el Parc Científic de la Universitat de València, a més d'un cicle de tallers formatius, organitzat per l'Associació Espanyola d'Emprenedors CientificoTecnològics, especialment orientat a l'emprenedor amb iniciatives de base cientificotecnològica. La Fundació Parc Científic de la Universitat de València també facilitarà als participants l'accés a programes de finançament i de suport a l'emprenedor de distintes entitats i organismes col·laboradors.

La creació de Spin-Offs i Start-Ups de base tecnològica basades en el coneixement és un factor crític per al desenrotllament present i futur de l'economia, però ha d'existir una xarxa que done suport i garantisca la viabilitat de les iniciatives empresarials. Per això, el Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS establix una metodologia d'innovació oberta en la que els agregats i els agents públics i privats de la seua àrea geogràfica col·laboren i competixen creant un entorn favorable a l'intercanvi d'informació, coneixements, valors, recursos humans i financers, béns i servicis, estimulant i concedint facilitats per a la transferència de coneixement, la promoció d'activitats que fomenten la innovació, o la creació d'empreses de base tecnològica.

Esta actuació ha comptat amb el finançament del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per mitjà del subprograma d'enfortiment del programa Campus d'Excel·lència Internacional.

962457627
Calle Marquesa de Montortal, 54
46740 - Carcaixent
(Valencia)