Entrar


Les tendències digitals clau que marcaran el 2021

11/01/2021

 

 

La pandèmia ha impactat en la cadena de valor empresarial, deixant veure tant les fortaleses com les febleses a nivell global. De fet, a Espanya, s'estima que la pèrdua provocada per la crisi de la COVID-19 arribe als 352.000 milions d'euros en les cadenes de subministrament tradicionals. Davant la crisi, la resposta empresarial ha passat necessàriament per la digitalització. Per això, Vector ITC, grup tecnològic i digital internacional, analitza, a través d'un informe, les tendències digitals que marcaran el 2021.

  • The New Digital Journey. El COVID-19 ha provocat un canvi global en la manera de viure. Amb l'auge de l'economia Low Touch, les interaccions entre empresa i consumidor han patit una completa revolució, donant pas a un Customer *ourney íntegrament digital. Les companyies hauran d'adaptar el seu model de negoci i operatiu a aquesta nova realitat, on l'acceleració digital s'erigeix com la principal solució.
  • Digital Buyers - The New Standard. La pandèmia ha transformat els patrons de consum de milions de persones, produint-se una obertura total cap als canals digitals. Per a satisfer aquest tipus de demanda, les companyies han d'elaborar una estratègia d'optimització de les seues plataformes de venda digitals, centrant-se en l'automatització operativa i en la innovació empresarial. La manera de vendre ha de reinventar-se.
  • Human Touch Through Technology. En un entorn en el qual prevalen les interaccions 100% digitals, la societat necessita més que mai que les companyies aconseguisquen humanitzar els *touchpoints. Els avanços tecnològics en IA, computació afectiva i reconeixement de sentiments estan aconseguint desxifrar les nostres emocions, permetent anticipar necessitats i personalitzar les experiències al màxim.
  • AI Democratization. Un ecosistema tecnològic intel·ligent és un dels pilars de l'acceleració digital. En aquest sentit, la Intel·ligència Artificial i les seues diverses aplicacions són una àrea cada vegada més democratitzada, convertint-se en un element tangible i tàctic, conseqüència del progressiu augment del coneixement entorn del seu funcionament, aprenentatge, evolució de capacitats i presa de decisions.*SELF - My Digital Self. L'era digital, impulsada pel nou context, planteja el següent dilema: per què no podem fer de manera digital tot el que fem de manera física? En un escenari ideal, tots dos mons haurien d'oferir el mateix abast. De fet, l'ecosistema digital ofereix major disponibilitat, portabilitat i comoditat. No obstant això, aquesta situació suposa un repte: la gestió de la privacitat.
  • Digital Enterprise Architecture: El fulgurant avanç tecnològic està fomentant el desenvolupament d'arquitectures empresarials 100% digitals. Aquest plantejament permet implementar un model de negoci i operatiu amb màxim control, escalabilitat, elasticitat i reducció de costos; sent l'automatització, un teixit de dades flexible i el desplegament de capacitats empresarials modulars aspectes essencials.

“Al llarg d'enguany tan convuls i de cara al 2021 entrem en una etapa d'acceleració digital contínua on la necessitat d'innovar i la de digitalitzar totes les interaccions es fa cada vegada més exigent en un entorn altament competitiu que requereix d'agilitat, rapidesa i audàcia per a satisfer les necessitats, expectatives i reptes d'un client completament digital. L'agilitat en l'adaptació competitiva en un context en el qual els hàbits de consum han canviat obliga a reinventar tota la cadena de valor per a adaptar-se de manera eficient al nou canal digital i les noves regles imposades.”, assenyala Rafael Conde del Pou, Digital & Innovation director, Vector ITC.

“En el futur més pròxim, els clients no sols demandaran més tecnologia en els productes i serveis, sinó que requeriran una tecnologia més humana, més personalitzada, més social i que genere interaccions úniques i dotades d'emocions. Serà de vital importància incorporar la potència de l'analítica de dades, l'anàlisi predictiva, la computació afectiva, el reconeixement emocional i totes les capacitats que ens ofereix la Intel·ligència Artificial en la simulació del comportament humà. La tecnologia ha d'actuar com un aliat en la humanització de les interaccions digitals.”, destaca José Tam, Digital Transformation Vice President en Softtek.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com