Entrar


Les rebaixes generaran enguany fins al 10% menys ocupació

La campanya de rebaixes de gener suposarà més de 167.000 contractacions en tota Espanya, però comportarà una caiguda interanual d'entre un 5% i un 10% respecte a l'any passat, depenent del sector. Adecco afirma que les conseqüències de les festes nadalenques i la tercera ona de contagis afectaran negativament la campanya a causa de la inestabilitat i incertesa de l'economia.

Pese a l'enfonsament de certs sectors com l'hostaleria i el turisme, uns altres com el comerç electrònic continuaran impulsant l'economia en una campanya que suposarà una continuació de la tendència experimentada durant el període de Black Friday i Nadal.

Segons Adecco, el comerç electrònic, el gran consum, l'alimentació, la distribució, la logística, i el transport seran els sectors més beneficiats i els que continuaran generant ocupació en aquesta època. Gràcies al 'E-commerce', en aquestes dates augmentarà la necessitat de personal per a la distribució i preparació dels enviaments 'online', per això els perfils més buscats seran: empaquetadors, mossos, preparadors de comandes i carretilleros.

El comerç físic també demandarà perfils com a promotors comercials, ajudants en botiga, caixers, i personal per a perfumeria, botiga de joguets, cosmètica o electrònica. Es buscaran sobretot comercials i dependents amb experiència, segons assenyala Adecco. Quant a la distribució regional de la campanya de rebaixes, si s'atén el descens interanual de la contractació, totes les comunitats experimentaran una caiguda, perquè les previsions apunten al fet que es generarà entre un 5% i un 10% menys d'ocupació que en 2020.

Catalunya, al capdavant

En canvi, si es té en compte la xifra absoluta de contractes previstos, un any més Catalunya se situa al capdavant, sent la comunitat autònoma que més contractacions realitze, prop de les 30.000, encara que aquests pronòstics es van realitzar abans de les noves mesures restrictives aprovades pel *Govern que afecten especialment les grans *superificies. Darrere d'ella, se situa la Comunitat de Madrid, amb quasi 23.700 ocupacions, la Regió de Múrcia, amb més de 20.000, seguida molt de prop per Andalusia, amb 19.500.

Superarà els 18.000 contractes la Comunitat Valenciana (18.700) que tancarà el 'top 5'. Entre les cinc aglutinen pràcticament el 60% de l'ocupació que es generarà en aquests dos mesos. A partir d'aquest punt, les contractacions descendeixen notablement quant a nombre absolut de contractes signats. Així, a Castella i Lleó es generaran prop de 9.300 ocupacions, seguida de Galícia, amb més de 9.000, i el País Basc, on se signaran més de 7.400 nous llocs de treball.

Consultar la notícia original AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com