Entrar


Les cotitzacions d'autònoms pujaran entre 3 i 12 euros des de gener

Les cotitzacions socials dels autònoms s'elevaran entre 3 i 12 euros des de gener, segons la base per la qual cotitzen, d'acord amb el Reial decret llei, de 28 de desembre de 2018, que contemplava un increment dels tipus de cotització per contingències professionals i cessament d'activitat en 2019, 2020 i 2021.

Així, s'estableix un augment de la mena de cotització del 0,8% de 2020 al 0,9% en 2021 en el cas del cessament d'activitat i del 1,1% fins al 1,3% per contingències professionals.

Malgrat que el canvi de 2020 hauria d'haver entrat en vigor en començar l'any, no va ser fins a octubre d'enguany quan es va aplicar la pujada. De fet, durant la major part d'enguany, els autònoms estaven pagat el 30% de la seua base de cotització, en lloc de l'import corresponent al 30,3%.

La pujada en els tipus de cotització afecta a tots els autònoms excepte a aquells que estan acollits a la bonificació de la 'tarifa plana'.

Segons ha explicat Seguretat Social en declaracions a Europa Press, les pujada de tipus per contingències professionals i cessament se sol incloure normalment en les modificacions de tipus i de bases de cotització mínimes i màximes simultàniament en l'ordre de cotització, "alguna cosa que durant aquest any no s'ha fet".

Així, ha assenyalat que, com no es va fer a l'inici d'any i posteriorment tampoc per l'Estat d'Alarma, no es va procedir fins a octubre, encara que era alguna cosa que "estava pendent". També recorda que en la quota de novembre es va incloure la pujada de setembre i que està pendent la part corresponent entre gener i agost.

Encara queda per conéixer quan la Tresoreria General de la Seguretat Social (*TGSS) procedirà a aquest càrrec de les liquidacions que no es van cobrar de gener a agost d'enguany. Aquest import oscil·la entre els 22 euros i els 98 euros, depenent de la base de cotització per la qual cotitze el treballador autònom, i que és el resultant de sumar els mesos en què s'hauria d'haver carregat aquest import i no es va fer.

Així, la quota d'autònoms serà, en el cas de cotitzar per la mínima de 289 euros, i de 1.245,4 euros si el treballador per compte propi cotitza per la màxima.

Aquesta setmana, el president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms, Lorenzo Amor, ha denunciat que "si de debò es fa costat als autònoms, quina necessitat hi ha, amb la qual està caient, de pujar les quotes una altra vegada? No es pot ajornar la pujada? Menys màrqueting i més realitat!", va reclamar.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com