Entrar


L'ocupabilitat en el sector immobiliari creix un 70% en 10 anys

06/05/2022

Un salari mitjà d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals, major flexibilitat laboral i l'evolució continua del sector entre les raons que motiven l'augment l'ocupabilitat en l'Immobiliari, segons SIRA (Spanish International Realty Alliance)
Des de SIRA també han identificat els perfils professionals que més demanden les agències: experts digitals, agents rehabilitadors o assessors d'inversions, entre altres.

 

La recuperació econòmica i de l'activitat laboral que han notat gran part dels sectors professionals a Espanya des dels pitjors mesos de la pandèmia han sigut especialment fortes en l'immobiliari.

No en va, aquest sector va batre els rècords d'ocupabilitat durant els primers mesos de 2022, amb més de 167.000 treballadors en el primer trimestre de l'any, segons l'última Enquesta de Població Activa (*EPA) de l'INE, la qual cosa suposen un creixement del 70% de l'ocupabilitat en el sector en els últims 10 anys.

Una dada en sintonia amb l'estabilitat laboral en gran part de les agències immobiliàries a Espanya, que han mantingut o ampliat la seua plantilla, sense grans canvis fins i tot en els moments més complicats de la pandèmia, segons les diferents onades del Baròmetre Immobiliari d'UCI (Unió de Crèdits Immobiliaris) i la seua àrea de desenvolupament professional SIRA (Spanish International Realty Alliance).

Quins són els factors que han portat a aquest augment en l'ocupabilitat del sector immobiliari? Des de SIRA, com a experts en el desenvolupament professional dels agents immobiliaris, han detectat tres factors clau que converteixen a l'Immobiliari en un destí cada vegada més atractiu per als professionals espanyols:

1. Flexibilitat laboral. Amb la progressiva eliminació de les restriccions per la pandèmia, moltes empreses estan apostant per la volta a la presencialitat o un model de treball híbrid, després de dos anys de treball 100% remot o mixt. No succeeix el mateix en l'immobiliari, que sempre s'ha caracteritzat per ser un sector amb horaris flexibles, una major facilitat en la conciliació laboral i una menor fixació a treballar des de l'oficina. Una flexibilitat plena que pot motivar al canvi de vida professional per a molts treballadors.

2. Bona remuneració. El salari mitjà d'un agent immobiliari a Espanya es troba entorn dels 30.000, encara que podria arribar a aconseguir els 40.000 euros, segons una estimació del portal Indeed sobre la base de més de 3.500 sous. Un salari que, en molts casos, pot augmentar-se amb primes i bonificacions segons el nombre d'operacions tancades.

3. Evolució contínua. El mercat immobiliari és un sector dinàmic, amb constants canvis en el mercat i en les pròpies necessitats dels clients, que suposa una motivació per a aquells treballadors inquiets que sempre estiguen buscant aprendre.

En aquesta línia, Francis Fernández, director de *SIRA, afirma “moltes agències immobiliàries no necessiten incorporar nous treballadors, sinó atraure talents especialitzats per a satisfer les canviants necessitats dels clients i el mercat”. A més, assegura “cada vegada més espanyols són conscients dels avantatges que suposa apostar per l'Immobiliari com a eixida professional, perquè continua sent un actiu de refugi i d'interés per a la inversió, amb un bon ritme en el tancament d'operacions”.

En aquest sentit, des de SIRA també han analitzat els nous perfils professionals més demandats actualment per les agències immobiliàries:

1. Experts digitals. La transformació tecnològica i la digitalització que han viscut tots els sectors professionals ha sigut també latent en l'Immobiliari. El *PropTech, és a dir, qualsevol tecnologia que aporte solucions més eficaces per a la gestió de les operacions és ja una realitat en una bona part de les agències, que busquen a professionals experts en aquestes àrees. La correcta gestió dels *softwares de *CRM (*Customer *Relationship Management) per a satisfer les necessitats dels clients, l'ús de *Big Data per a gestionar les dades de les operacions o l'aplicació d'Intel·ligència Artificial per a millorar els processos i posicionament d'una agència són alguns dels nous requisits que es demanden a aquests professionals digitals.

2. Experts en home staging. Igual que en qualsevol altra compra, la bona aparença dels immobles és un factor clau en la decisió dels futurs compradors o inquilins. Fer bones fotos ja no és l'únic requisit per a fer més atractives els habitatges, és necessari anar un pas més enllà a través de la redecoració o una millor disposició dels mobles per a aconseguir així una revaloració de l'immoble. Es tracta de la tècnica coneguda com *home *staging, per la qual cosa cada vegada més agències busquen decoradors i *interioristas per a augmentar l'atractiu del seu estoc.

En aquesta línia, una altra de les tècniques més esteses és la recreació en realitat virtual de com podria ser un habitatge d'obra nova o després d'una reforma, per al que també es demanden professionals experts en aquesta àrea.

3. Agents rehabilitadors. La major consciència mediambiental i la necessitat d'estalvi en la despesa domèstica porta a molts futurs propietaris a tindre en compte els criteris d'eficiència energètica del seu habitatge. De fet, quasi la meitat dels propietaris a Espanya invertiria fins a 50.000 euros amb aquest objectiu, segons dades d'UCI. Una inversió que passa per fer nombroses rehabilitacions en la llar i està portant al sorgiment d'una nova figura en el sector, la de l'agent rehabilitador, responsable de tot el procés de rehabilitació, des de les necessitats de millora, a l'emissió del certificat energètic o la tramitació d'ajudes públiques o finançament privat, entre altres aspectes.

4. Assessors i analistes d'inversions. L'habitatge sempre s'ha considerat com un valor refugie i de gran atractiu per als inversors, especialment en situacions d'incertesa, com la que ha portat la pandèmia. Segons les últimes dades de l'INE, de les 565.523 compravendes del passat any, aproximadament 51.000 habitatges (entorn d'un 10%) es van adquirir com a valor d'inversió. Unes xifres que revelen la importància creixent de comptar en les agències amb professionals experts en inversions immobiliàries per a guiar a aquesta mena de client inversor.

5. Agents especialitzats en diverses branques del sector. L'immobiliari és un sector que requereix especialització, perquè no és el mateix comercialitzar cases de segona mà, de nova construcció o prevalga, ni tampoc operacions de venda o lloguer. A més, amb la pandèmia s'han generat noves demandes per part dels clients que fan encara més important l'especialització en les agències. Una especialització que sol fer-se sobre la base de zones o en el propi producte oferit.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML