Entrar


L'empatia i la comunicació, clau en la gestió d'equips en remot

Aquests són temps excepcionalment difícils per als empleats de tot el món i, en particular, per als líders que han de dirigir el negoci de manera remota. Amb el confinament ara com la norma general per a la majoria dels treballadors, com poden els directius assegurar-se que els seus equips estiguen motivats i tinguen el millor rendiment?

Alfredo Santos, director general de Morgan Philips *Executive *Search assenyala “en un període de temps molt curt, hem vist que la nostra realitat laboral ha canviat enormement. Fins fa poc podíem veure i interactuar amb els nostres companys, mentre que ara ens enfrontem a una nova realitat del treball des de casa. Com els éssers humans estem acostumats a la interacció social, aquesta pot ser una transició molt difícil de fer”.

Ara és més important que mai que els líders mostren empatia ja que les circumstàncies personals de cada persona en els seus equips poden variar. Alguns poden estar vivint sols, uns altres tindre han d'atendre els xiquets i uns altres poden tindre preocupacions sobre les seues finances o sers estimats. La situació és bastant difícil, per la qual cosa el que s'ha de manejar amb cura. Si bé les metes i els objectius encara han de complir-se, no es tracta només de *KPIs!

Santos reflexiona que ”per optimistes que puguem ser tots, a vegades no és fàcil ser-ho en aquests moments. Llavors, si sents que no pots amb tot, potser has de prendre't un temps lliure, descansar una estona o conversar amb algun col·lega sobre les teues inquietuds. Certament no tenim totes les respostes, així que cal ser tan honestos i transparents com es puga”.

Una qüestió de confiança                                               

La comunicació, per descomptat, és clau. Si les reunions setmanals d'equip eren l'habitual anteriorment, és possible que hages de tornar a les reunions diàries. Si bé això pot ser una pèrdua de temps, has de tindre en compte el benestar mental de cada persona. Reunions regulars d'equip i xicotetes xarrades individuals també et poden ajudar a detectar qualsevol estrés subjacent, per exemple.

Els grups de WhatsApp són una altra excel·lent manera de mantindre a tots involucrats i sentir-se part d'un equip. Per què no començar el dia amb un desdejuni o café virtual per a establir els objectius del dia? Les reunions d'equip per a celebrar els assoliments al final de la setmana són una altra variant. És important mantindre aqueixes tradicions d'oficina tant com siga possible. També és possible que desitges compartir algunes cites inspiradores per a motivar als equips

Les persones també necessiten sentir que es confia en ells per a fer el seu treball, així que permet-los un respir per a prendre la iniciativa. Com l'actor estatunidenc de teatre i cinema, Will Rogers, va dir: "En temps de crisi, la gent vol saber què et preocupa, i això els importa més que el que saps”. Els líders han de mostrar això en abundància, una qualitat molt necessària en les circumstàncies actuals.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com