Entrar


Jove buscant ocupació? Consells per a superar una primera entrevista de treball amb èxit

22/11/2021

 

Amb un atur juvenil encara molt per damunt de la mitjana de la Unió Europea, no es pot dir que Espanya siga el millor país a l'hora de buscar oportunitats quan eres jove, però això no evita que hi haja centenars d'ofertes d'ocupació on de fet la joventut puga ser vista com un punt a favor.

Tots ens hem enfrontat a una primera entrevista de treball plena de nervis i sense saber molt bé a què ens anàvem a enfrontar, així que en primer lloc, hem d'estar tranquils. Ací deixem alguns consells que de fet poden ajudar a fer que el que semble una feblesa puga convertir-se en una fortalesa.

1. Investigar l'empresa

Això serveix siga el primer lloc d'ocupació o l'últim, però és especialment rellevant en un aspirant jove ja que dóna a entendre a l'entrevistador que s'ha format.

Per a investigar, cerca en Google sobre l'empresa i en la seua pàgina web. També pots buscar qualsevol notícia sobre l'empresa per a assegurar-te que estàs al dia de qualsevol esdeveniment recent, bo o dolent.

2. Revisa bé la descripció de l'oferta

Pot ser que hages fullejat la descripció del lloc inicialment i hages decidit que és perfecta per a tu. Però prendre's un temps per a rellegir-la i comprendre realment el que pot suposar cada component i responsabilitat és important per a comprovar que el lloc és realment adequat per a tu i que pots demostrar-lo en una entrevista.

Pots saltar el tema de la falta d'experiència *refieriéndote a una funció o responsabilitat que hages tingut en un club o esport escolar. Pots destacar aquestes experiències, habilitats i assoliments en el teu currículum i integrar-les en les respostes a les preguntes de l'entrevista.

3. Prepara't per a les preguntes més habituals de l'entrevista

Les preguntes de l'entrevista variaran en funció del sector i d'altres factors, però hi ha algunes preguntes que resulten molt típiques. Ací pots trobar-les.

4. Prepara històries per a contar

També és molt probable que et pregunten "Explica'm un moment en el qual.. vas haver de superar un moment difícil" o un munt de variacions que al final tenen en comú fer que comptes una experiència.

Totes aquestes preguntes tenen per objecte avaluar com reacciones en diverses situacions. Per a estar totalment preparat, pots recopilar una llista d'anècdotes que t'ajuden a respondre a aquestes preguntes, centrant-te en els trets positius que hages mostrat en cada situació.

5. Cuida la vestimenta però tampoc et passes de formal

No vages als extrems. Si es tracta d'una entrevista per a unes pràctiques en un bufet d'advocats, un vestit i una corbata, o una brusa amb pantalons o falda de vestir serien completament apropiats. Però el mateix abillament per a una entrevista en un restaurant de menjar ràpid podria semblar fora de lloc. Pensa en l'abillament que podria portar el teu futur cap, i cerca que s'ajuste a la seua formalitat.

6. Supera els nervis sabent que apareixeran segurament

Tots fem una cosa especial en posar-nos nerviosos. Suem més del compte, ens *atrancamos en parlar, o comencem a moure la cama. Coneixent com transmetem que estem nerviosos serem més conscients per a evitar-ho. Segurament ens posem nerviosos igual, però tindrem més possibilitats de controlar-ho.

Consulta la noticia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com