Entrar


El teletreball dispara un 193% les despeses d'empleats en internet i telèfon

Així ho estableix la recentment aprovada Llei del Teletreball a Espanya, que regula les bases d'una activitat que la pandèmia ha imposat a marxes forçades. Aquesta digitalització accelerada del lloc de treball requereix també nous models de gestió de despeses. 

Segons les dades de Pleo, startup fintech creada per a simplificar l'administració i gestió de les despeses de les companyies, si el control es realitza de manera manual implica una mitjana de tres persones i sis etapes, des que arriba un tiquet fins que s'introdueixen les dades en el programari de comptes. En una companyia de 1.000 treballadors, això suposa un cost estimat de 2.832 euros al mes (quasi 3 euros per persona). 

“El teletreball podria demorar encara més aquest procés, incrementant els costos i el temps dedicat”, apunta Aiyana Moorhead, Country Manager per a Espanya de Pleo. “L'automatització, la transparència i la confiança són les claus per a garantir el control efectiu i senzill de les despeses tant en entorns presencials com remots”. 

Automatització del procés 
El confinament no ha reduït les despeses. Només canvia l'anotació comptable: els viatges de treball (que han caigut un 78%) s'han substituït per programari i dispositius informàtics (augment del 42%), material d'oficina (increment del 74%) i despeses d'Internet i telèfon, que han crescut en un 193%. 

Amb la continuïtat del teletreball, aquestes despeses continuaran incrementant-se i, igual que en altres processos de negoci, la digitalització permet agilitar les operacions, estalviar temps i costos innecessaris i disminuir errors. A més, amb *Pleo, el reporte es fa de manera automàtica, mitjançant una foto del tiquet des de l'aplicació mòbil, eliminant el paper. I les empreses poden consultar el total de les despeses en temps real i accedir als rebuts, que es classifiquen per categories de manera automatitzada. 

Transparència, productivitat i confiança 
Aquesta automatització aporta a les companyies una major visibilitat sobre les seues despeses i els moviments realitzats pels empleats en tot moment. Set de cada deu empreses usuàries consideren que *Pleo incrementa la transparència en la seua organització. 

D'altra banda, els administradors consultats afirmen estalviar 11,5 hores setmanals amb la solució automatitzada de *Pleo, per la qual cosa tres de cada quatre (el 75%) assenyalen un augment de productivitat per a la seua companyia. 

La confiança també és fonamental per a gestionar les despeses de manera eficient. Les targetes -físiques i virtuals- eviten als treballadors avançar pagaments, i l'aplicació digital elimina els tediosos formularis de paper. Així, el 51% dels consultats consideren que la solució ajuda a reforçar la relació de confiança amb l'empresa. 

“El model de treball flexible aporta molts avantatges, incloent estalvi en costos d'infraestructura, impacte mediambiental quasi zero i conciliació entre vida laboral i personal. Aquesta evolució requereix igualment una solució digital, àgil i eficient per a facilitar el dia a dia de l'empresa i dels empleats”, conclou Moorhead.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com