Entrar


L''experiment' del teletreball es culmina amb èxit: set de cada deu empreses apostaran pel treball en remot a llarg termini

18/06/2020

El teletreball ha arribat per a instal·lar-se en l'empresa espanyola. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi presentat per Factorial, el programari de referència en Recursos Humans, a través d'una macroenquesta als seus principals clients. Així, el 67% de les empreses que no tenien un pla de teletreball consolidat apostaran pel teletreball en el futur a curt termini.

“Abans de la crisi sanitària, a penes un 4% de les empreses espanyoles aplicaven mesures actives de teletreball”, esclareix Jordi Romero, CEO de Factorial. “Preveiem que passat l'estiu aquest percentatge supere ja el 50%”, assegura.

De fet, els números avalen aquesta nova normalitat en les empreses: 7 de cada 10 companyies assegura no haver patit baixades de productivitat durant el confinament. És més, el 35% afirma que la seua productivitat fins i tot s'ha incrementat.

Pel que respecta al 16% de les empreses enquestades que sí han patit una baixada en la productivitat, l'atribueixen principalment als efectes psicològics derivats de la crisi sanitària que puguen arrossegar els seus empleats (67%).

La digitalització dels Recursos Humans, clau en el teletreball

Per a evitar situacions d'aïllament o baixades de productivitat dels empleats durant el teletreball, és important disposar de les eines necessàries per al seu desenvolupament: “Actualment només el 14% de les empreses compten amb plans de digitalització, però s'està demostrant que cada vegada és més imprescindible automatitzar els processos de Recursos Humans per a ajudar als seus responsables al que realment els preocupa: la presa de decisions”, afirma Jordi Romero.

En aquest sentit, el 76% de les empreses enquestades per Factorial no ha variat la manera de mesurar la productivitat durant el confinament, mentre que només un 27% s'ha centrat més en el compliment de tasques i objectius. 

El teletreball real implica flexibilitat, avisen els experts

Jordi Romero, declara: “Aquestes dades signifiquen una sola cosa; hi ha molt d'espai per a la millora quant a avaluació de l'acompliment de treballadors que estan teletrabajando”.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com