Entrar


El *outplacement, la solució per a tots els professionals que finalitzaran els seus ERTES

24/05/2021

Des que el mes de març de 2020 el Covid-19 va paralitzar Espanya i bona part del món, la taxa de desocupació va patir un increment considerable. De fet, en 2020, Espanya va registrar la pitjor dada des de 2012, amb un atur total de 16,1% i 527.000 aturats més en només un any. Desafortunadament, els experts creuen que el final dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) podria tindre un impacte considerable en el nombre d'aturats. Segons l'estudi "Carreras en transició" de Talent Solutions, una companyia de ManpowerGroup, el outplacement o servei de recol·locació és la solució per a afrontar aquest període complex.

"Els professionals que s'enfronten a situacions de desocupació ara necessitaran un assessorament pràctic sobre com i on traure el màxim partit a les seues competències i un suport en matèria de benestar per a guanyar seguretat i trobar el seu lloc en un mercat laboral cada vegada més competitiu", assegura María José Martín, directora general de Talent Solutions a Espanya.

Quan va començar la pandèmia de Covid-19, el Govern va posar en marxa els ERTO, una autorització temporal mitjançant la qual una companyia pot suspendre diversos contractes de treball durant un temps determinat. Encara que aquesta ajuda s'haja anat prologant, segons estable l'art. Reial decret llei 2/2021 del 26 de gener, la data límit d'aquestes ajudes és el 31 de maig de 2021, encara que el govern i els agents socials estan valorant una possible pròrroga fins a setembre. El final dels ERTO suposarà l'acomiadament de molts professionals.

Les dades presentades en l'estudi de Talent Solutions, també posen de manifest que, dels més de 300.000 processos de *outplacement oberts a nivell mundial en el 2020, el 79% dels candidats, va aconseguir una ocupació amb la mateixa o major categoria que tenia en l'anterior lloc, i que el 57% va aconseguir una nova ocupació amb el mateix o millor salari que el que tenia en la seua posició anterior.

A més, els professionals que han desenvolupat aquests programes de outplacement han multiplicat per 3 el seu grau de confiança per a afrontar els reptes que suposa un procés de transició professional o cerca d'ocupació, passant d'un grau de confiança d'un 30%, abans d'iniciar el programa, a un 90% després de la seua finalització. Important també destacar que els candidats van reduir el seu temps de cerca d'ocupació a menys de sis mesos.

Un altre dels aspectes clau que analitza l'estudi de Talent Solutions és el teletreball. Segons les dades recollides, 2020 va ser per a molts professionals l'any en el van convertir les seues cases en una oficina. Superada ja la campanya de vacunació massiva i amb la progressiva volta a la normalitat, moltes empreses optaran per un model híbrid, mentre que unes altres demanaran als seus empleats tornar a les oficines. No obstant això, els resultats demostren que solament el 12% dels professionals voldria tornar a l'oficina, i que el 72% preferiria el model híbrid remot-oficina de cara al futur. En qualsevol cas, el teletreball ha impulsat les opcions dels professionals de trobar nous llocs ja que les seues oportunitats han deixat, en gran part, d'estar limitades per la ubicació.

El *outplacement és un servei que juga un paper fonamental a l'hora d'ajudar als professionals sortints durant la seua transició en la cerca d'una nova ocupació. Segons Martín, "encara que portem a Espanya més de 40 anys acompanyant a més de 30.000 persones en aquest procés de transició, la crisi de Covid-19, ens ha obligat a superar-nos considerablement i adaptar-nos a aquesta situació extraordinària. El nostre rol, respecte a la recuperació econòmica, és clau ja que permetem accelerar i millorar les condicions de recol·locació dels professionals, alineant tant els seus valors com les seues motivacions (professionals i personals) en el menor termini possible i en les millors condicions concordes al mercat. Així, volem transmetre a tots els professionals que poden comptar amb la nostra ajuda en aquest procés de transició".

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com