Entrar


El Govern pretén incentivar la contractació indefinida amb fins a 9.000 euros

La companyia optaria al 100% de la subvenció en cas que la contractació indefinida siga a temps complet mentre que rebria el 50% si és a temps parcial.

Per a percebre aquesta ajuda, la persona contractada haurà de romandre en l'empresa durant un any com a mínim

El Govern, tal com ha plantejat als agents socials, pretén incentivar a les companyies que generen ocupacions indefinides en aquesta situació de crisi. Segons l'esborrany del reial decret que el Ministeri de Treball va presentar a sindicats i patronal dimarts passat, tal com avancen Cinco Días, establiria un incentiu de 4.000 euros amb caràcter general per a la contractació indefinida a temps complet i podria arribar fins a 9.000 euros en funció d'altres circumstàncies:

La quantitat s'eleva a 4.500 euros si la contractació és una dona o major de 45 anys

  • Les companyies que contracten persones majors de 45 anys amb discapacitat, a dones en professions amb majoria masculina o les que porten més de 24 mesos desocupades després d'haver sigut mares, rebran entre 5.500 i 6.000 euros
  • L'incentiu pot aconseguir els 7.500 euros per a una altra sèrie de col·lectius com a dones víctimes de violència de gènere o majors de 45 anys que siguen aturades de llarga duració
  • A més, aquestes subvencions es poden incrementar fins a 2.000 euros quan la contractació indefinida es realitze per un autònom o per una cooperativa o societat laboral que contracte el seu primer treballador o també quan les persones contractades siguen persones amb discapacitat procedents d'un enclavament laboral. 
  • En l'esborrany del reial decret llei també es contempla un incentiu de fins a 4.000 euros per transformar contractes temporals en indefinits i es elva a 5.500 en cas de ser treballadors amb discapacitat. 
  • En cas que el contracte siga a temps parcial la quantia de l'incentiu serà del 50%

Quant a les exclusions contemplades, en el text s'estableix l'obligació de mantindre l'ús de les persones contractades com a mínim durant un any. 

L'esborrany del real decret també estableix programes comuns de polítiques per a activar l'ocupació i que podran ser desenvolupats per les Comunitats Autònomes, amb estratègies de formació, finançament, programes d'orientació per a l'ocupació, intermediació laboral...

Consulta la notícia original AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com