Entrar


L'ocupació turística creix un 16,8% en el primer trimestre del 2022

09/05/2022

El 40% de l'ocupació creada en l'últim any correspon a activitats vinculades al turisme
Les sis comunitats autònomes amb més turisme representen el 73,8% del total d'ocupats

En el primer trimestre de l'any la xifra d'ocupats vinculats a les activitats turístiques ha grimpat a 2.428.281, la qual cosa suposa un increment interanual del 16,8% i 349.739 empleats més que en el mateix període del 2021, d'acord amb les dades difoses per *Turespaña a partir de l'Enquesta de Població Activa (*EPA). Les xifres confirmen “la intensa reactivació del sector turístic”, ha dit Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme.

El 40% de l'ocupació creada en l'últim any correspon a activitats vinculades al turisme i, en aquests moments, el sector representa el 12,1% l'ocupació total de l'economia espanyola.

Entre els assalariats el creixement de l'ocupació va ser del 18,8% i del 9,5% en el cas dels autònoms. Els resultats de l'Enquesta de Població Activa mostren que l'augment es va produir “en totes les activitats turístiques, excepte en el transport de viatgers, on es va contraure un 7,1%”.

En serveis d'allotjament el creixement de l'ocupació va ser del 39,4%; entre les agències de viatges va ser del 23,7% i un 17,4% en el cas dels serveis i menjars

Quant al comportament per comunitats autònomes, s'observa que el número d'ocupats ha crescut en totes i destaquen Cantàbria (40,7%) i Castella i Lleó (38,6%).

Les sis comunitats autònomes que reben un major nombre de turistes (Catalunya, Andalusia, Comunitat de Madrid, Canàries, Balears i la Comunitat Valenciana) són, al seu torn, les que generen més ocupats en el sector en representar en conjunt el 73,8% del total d'ocupats.

 Més informació sobre ocupació turística

 -L'ocupació turística frega els nivells previs a la pandèmia

 -Espanya trenca per primera vegada la barrera dels 20 milions d'afiliats

 -WTTC: Espanya podria superar els tres milions d'ocupacions en turisme en 2022

Aturats en el sector

En els primers tres mesos de l'any es van registrar 323.944 treballadors desocupats en el sector i el nombre d'aturats “es va reduir en totes les branques d'activitat” en comparació amb el 2019, sent l'excepció el transport de viatgers.

 Entre gener i març, la taxa d'atur en el sector turístic es va situar en 11,8%, un 2,4% per davall del mateix període de 2019

Les dades de Turespaña confirmen que aquest ha sigut “el quart trimestre consecutiu en el qual el percentatge d'aturats sobre treballadors actius en el sector turístic descendeix en termes interanuals”.

En paraules de Reyes Maroto, les dades de la EPA són “molt positius, ja que confirmen la intensa recuperació del sector turístic, on el mercat laboral és un dels millors indicadors”.

Al seu torn, la ministra pronostica que “la recuperació es consolidarà en la temporada estival, on es podrien aconseguir nivells prepandèmia en la majoria de destins vacacionals, gràcies a que el nostre país és una de les opcions preferides per als turistes internacionals”.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML