Entrar


L'ocupació TIC lidera les previsions de contractació de 2022 amb una quota de més del 50%

18/01/2022

Per a 2025 la indústria mundial de centres de dades necessitarà incorporar 300.000 professionals.
En 2021 la demanda de desenvolupadors web i programadors experts es va incrementar un 30%.
Per al 70% dels directors UX, es preveu que el nombre de contractacions de dissenyadors UX/UI es duplique en els pròxims 5 anys.

Triar una carrera i decidir a què volem dedicar-nos és una decisió important en les nostres vides. La transformació viscuda en el món laboral durant els últims anys ha provocat que aqueix plantejament no sols quede resumit a l'instant en el qual abandonem els corredors de l'institut, sinó que puga aparéixer a qualsevol edat i en qualsevol moment.

El teixit empresarial ha canviat. La digitalització ha alterat tots els aspectes de la nostra vida i cada vegada són més les empreses que requereixen i necessiten incorporar perfils més tecnològics en les seues plantilles. Així ho reflecteixen les últimes dades de *Salesforce, que indiquen que quasi 9 de cada 10 directius tenen dificultats de contractació per la bretxa tecnològica que existeix entre l'oferta i la demanda de professionals, una situació que afecta el 64% de les grans companyies i el 56% de les petites i mitjanes empreses, que afirmen trobar problemes a l'hora de cobrir les vacants d'experts TIC.

A més, el sector tecnològic estima que la inversió en IT creixerà més d'un 12% i s'enfronta al repte de cobrir 340.000 llocs a Europa, d'acord amb l''Informe de pressupostos IT 2021 i estimació 2022’. A més, les últimes dades de l'INE mostren que l'ocupació TIC ha crescut a un ritme del 18% des de 2020, liderant així les previsions de contractació durant els pròxims mesos amb una quota de més del 50%, segons ManpowerGroup.

Llavors, és el moment d'emprendre una carrera tecnològica? Des de Ironhack, escola líder en formació de talent digital de manera intensiva que ja ha format a més de 8.000 professionals en el camp IT, han analitzat les dades del mercat laboral i elaborat una llista amb els quals seran alguns dels perfils tecnològics més demandats en 2022.

  • Professionals de ciberseguretat. La ciberseguretat és una tasca pendent. S'estima que a Espanya es necessitaran més de 30.000 experts en ciberseguretat, segons l'últim informe ISC2. Durant 2021, els intents per part dels hackers de robar dades i informació confidencial a grans empreses van augmentar un 93% a nivell global, d'acord l'informe Cyber Attack Trends: 2021 Mid-Year Report i els rescats van créixer un 63% en 2021, segons una anàlisi de Vanson Bourne.
  • Analista de dades. Els grans volums de dades han demostrat que poden fer créixer a una companyia si se sap fer ús d'això. La consultora IDC mostra que en 2021 el mercat de la data va créixer més d'un 7,5%. Segons estimacions d'un recent estudi de *Uptime *Institute, per a 2025 la indústria mundial de centres de dades necessitarà incorporar 300.000 professionals.
  • Desenvolupador Web. El desenvolupament i la programació web s'engloben en un camp amb nombroses eixides professionals. 2021 ha marcat una necessitat d'experts en la codificació, el disseny i el manteniment d'aplicacions web. De fet, només durant aquest any, la demanda de desenvolupadors web i programadors experts va augmentar un 30%, segons la consultora Recluit.
  • Dissenyador UX/UI. Els professionals d'aquest camp són una part essencial de qualsevol equip tecnològic d'alta qualitat, ja que són capaces d'unir la creativitat amb l'eficiència del disseny. Per al 87% dels directors *UX, integrar aquest tipus de professionals en les companyies és una de les prioritats principals i 7 de cada 10 preveuen duplicar el número d'aquesta mena de perfils per a 2025, d'acord amb un estudi d'Adobe.

“És important entendre quines són les necessitats del nou entorn laboral. És una realitat que la digitalització és més que necessària i és el moment de fer-li front i estar preparats. Sense professionals del sector, aqueix desenvolupament tecnològic en les companyies podria perillar”, explica *Tiago Santos, General *Manager de Ironhack Ibèria.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML