Entrar


Consells per a fer créixer una petita empresa

Davant un moment d'incertesa com en el que ens trobem, les empreses han de posar els seus esforços a buscar estratègies per a aconseguir sobreviure o créixer. Els negocis més xicotets són els que més dificultats trobes però també han de focalitzar-se a trobar solucions o posar en marxa accions que l'ajuden a desenvolupar-se.

Hi ha determinats sectors d'activitat que han incrementat significativament la seua demanda i han tret partit de la crisi. I és que ha afectat de manera diferent a les empreses. Però també la capacitat de resposta i adaptació de les pròpies empreses, siguen del sector que siguen, ha sigut clau, i ha marcat la diferència entre l'èxit i el fracàs. En aqueix sentit, Isabel *Pomar, *CEO de *Datisa posa especial recalcament en la tecnologia, com a clau per a la supervivència de les pimes, però no l'única. És necessari comptar amb “una cultura en la qual la flexibilitat, la col·laboració i la transparència són necessàries per a poder respondre en un entorn tan convuls com el que ens trobem”.

Com tindre una bona gestió empresarial hui dia
Des de l'organització de Pomar proposen quatre recomanacions per a ajudar al fet que les pimes puguen seguir amb el seu desenvolupament.

  • Agilitació de processos. Amb la finalitat de ser eficients, s'aconsella eliminar aquelles activitats, procediments, tasques i funcions que no aporten valor. D'aquesta manera, amb els recursos disponibles, accelerar els processos de manera eficient. També s'apunta a la minimització dels costos per a no haver d'invertir en res més que l'estrictament necessari.
  • Models flexibles. És fonamental que l'empresa siga flexible per a poder reaccionar ràpidament davant imprevistos i per a poder adaptar-se a noves formes de treball. Per a això, s'han d'identificar les necessitats específiques de cada entorn, client o línia de negoci.
  • Integració d'operacions. Bàsicament és moment de “anar tots a l'una”. Totes les parts de l'empresa han d'implicar-se i perseguir el mateix perquè el funcionament siga òptim.
  • Accés a la informació. Cada àrea de l'empresa hauria de disposar de la informació necessària per a les seues funcions. La informació és poder, i comptar amb els informes corresponents és garantia d'un bon funcionament empresarial.

La tecnologia és fonamental per a la supervivència de les empreses hui dia, però  ha d'anar acompanyada d'un model de gestió flexible i una estructura basada en l'agilitat, la transparència i la col·laboració, segons informen des de Datisa.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com