Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Com donar-te d'alta d'autònom en deu minuts en Internet

Acabes de prendre una decisió vital: emprendràs. Muntant una empresa o com a mer autònom, però el cas és que emprendràs.

Pensaves que la mera decisió ja era el pas més dur que havies donat en la teua vida... fins que et van contar els tràmits burocràtics que has de fer per a donar-te d'alta com a autònom. Ai, amic, ara emprendre és un joc de xiquets comparat amb açò, eh?

Va, en realitat no és per a tant. Si vols donar-te d'alta com a autònom en internet, ací et deixem una breu guia.

El primer abans de fer res: necessites un certificat digital. Perquè si fer un tràmit burocràtic en persona ja té la seua cosa, no pensaràs que fer-ho online no és tan senzill com comprar alguna cosa en Amazon, no?

Per a poder fer estos tràmits en internet necessitaràs disposar d'un DNI electrònic o, millor, un certificat digital. No et preocupes: si no ho tens, gestiona-ho ací.

Tràmits en Hisenda

Una vegada aconseguit el certificat digital, el següent pas és que presentes el model de document 036 i 037, depenent del tipus d'activitat empresarial i del teu propi perfil.

Si eres un mer autònom que exercirà la seua activitat a Espanya, segurament et baste amb el 037 (que no és més que la versió simplificada del 036). Si, al contrari, estàs muntant una empresa d'una certa altura i esperes facturar inclús fora del nostre país, segurament et vinga millor el 036.

Independentment de quin siga el teu cas, pots gestionar la sol·licitud i presentar el document ací.

El següent pas, encara sense eixir dels tràmits amb Hisenda, és donar-te d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), una taxa que grava la teua activitat econòmica i que també s'encarregarà de classificar la teua activitat professional dins d'un epígraf determinat.

Per a això, basta amb què entres ací i òmpligues i presentes el model del document 840. Una vegada fet, ja has complit amb Hisenda.

Tràmits en la Seguretat Social

Una vegada que has indicat a Hisenda tot el que faràs a nivell econòmic i fiscal, ja només queda que 'anuncies' el teu nou estatus a nivell laboral.

Per a això, hauràs de donar-te en el Règim Especial de Treballadors autònoms (REPTA), el règim que s'encarrega de classificar totes les persones que no treballen com a empleats d'una empresa, sinó per compte propi.

Este tràmit és mitjanament senzill i pots fer-ho des d'ací. Com en tots els altres, hauràs de disposar del teu DNI electrònic o el certificat digital.

Una vegada fet açò ja estàs preparat per a emprendre. Ànim, ara ve el 'divertit'!

P.D.: Este article és una guia bàsica que analitza tots els passos obligatoris i ineludibles per a començar a treballar per compte propi. Segons siga el teu cas, és mitjanament probable que hages de fer algun tràmit més.

 

962457627
Calle Marquesa de Montortal, 54
46740 - Carcaixent
(Valencia)