Entrar


Cinc trucs per a fer el currículum perfecte i trobar ocupació en 2021

13/01/2021

No hi ha dubte que l'ocupació ja no tornarà a ser el que era. Al marge de la incògnita de com solucionar el problema de l'ocupabilitat dels centenars de milers de treballadors quan acabe la seua situació d'ERTO, la crisi del coronavirus ha servit per a accelerar la transformació del mercat laboral, tant en sectors amb projecció com en termes de qualificació. Però la cerca d'ocupació no sols requereix de l'adquisició de noves competències digitals o tecnològiques, sinó de saber adaptar-les en un currículum, tal com assenyalen les expertes en carreres laborals Ariel Lopez i Latesha Byrd, en aquest article de CNBC. I, per a això, ofereixen cinc consells.

1. Tingues clar què és el que vols

Abans d'enviar el curriculum vitae a cada vacant que veges, recomanen aclarir "què és el que realment vols i no vols en la teua carrera laboral". En aquest sentit, acceptar una ocupació en el qual no et sentes a gust o que no cregues que vaja a aportar res significatiu a la teua carrera pot ser una pèrdua absoluta de temps. Per això, si tens dificultats per a definir el teu espai ideal, una bona idea és fer una llista de les coses que t'emocionen i les que no t'agraden res, inclòs el tipus d'entorns laborals en el qual t'exerceixes millor, el tipus d'equip amb el qual t'agradaria treballar i la cultura general de l'empresa ideal. No sempre es pot tindre tot, però almenys és un bon punt de partida a l'hora d'asseure's a negociar... o a manar currículums.

2. Actualitza la teua imatge de marca

Una vegada que tingues una idea del treball en el qual t'agradaria estar, el següent pas és actualitzar el currículum i la teua imatge de marca en internet. Per exemple, en pensar en el que es pot veure en el teu currículum, la qual cosa hi ha en el teu perfil de *LinkedIn, fins i tot el que has escrit en la teua biografia en les xarxes socials, has d'haver aconseguit crear una imatge coherent i consistent: tots aqueixos elements han d'expressar que eres capaç de fer el que es necessita per al teu perfil. En aquest sentit, una bona manera de crear un currículum coherent amb la teua imatge de marca és analitzar com es postulen altres persones amb el teu mateix perfil i tractar d'agafar aquells elements que consideres més apropiats.

3. Analitza quin tipus de competències són clau

Però per molt que edulcorem l'embolcall, fa falta substància. Per això, *Lopez i *Byrd recomanen fer una profunda autoavaluació per a determinar quina és la teua situació actual respecte al mercat en el que a competències es refereix. Arran d'ací, suggereix planificar "quant temps, energia i recursos financers" es necessitarien per a obtindre aqueixes noves habilitats. Si la quantitat resultant s'ix del teu pressupost, la resposta és clara, encara que sempre està l'opció de realitzar cursos gratuïts de capacitació. Siga com siga, el que no serveix de molt és posar en el currículum que tens anglés si no tens ni idea. Tard o d'hora es descobrirà el pastís.

4. Crear habilitats transferibles

Una manera intel·ligent de crear un currículum perfecte és incloure habilitats transferibles, això és, competències que no sols serveixen per a un lloc o sector determinats, sinó que són perfectament reutilitzables en uns altres. En aquest camp entrarien bona part del que denominem '*soft *skills' (habilitats blanes). Per exemple, expliquen que la comunicació, el servei al client, les relacions amb el client, la resolució de conflictes o el pensament innovador són valuosos en quasi tots els sectors, així que assegura't d'incloure aqueixes habilitats en el currículum... i de practicar-les si és necessari per a poder demostrar-les en una entrevista de treball.

5. Xarxa de contactes

Encara que la creació d'una xarxa contactes enmig d'una pandèmia pot resultar desolador, sempre és bona idea tractar de cuidar el '*networking', fins i tot a través d'internet. Un exemple és LinkedIn, on a més d'unir-te a organitzacions professionals o assistir a conferències i esdeveniments virtuals, es pot ampliar la xarxa de contactes. Fins i tot pot ser que trobes a antics caps o companys que no tinguen problema a fer una ressenya positiva sobre el teu treball i poder incloure-la en el teu perfil o el teu currículum.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com