Entrar


Cinc habilitats per a emprendre en la nova realitat

En la situació actual d'incertesa, la por per l'esdevenir d'uns certs sectors laborals ha fet que molts emprenedors es qüestionen la viabilitat dels seus projectes i, a vegades, decidisquen deixar-los en ‘estand-*by’. No obstant això, la clau per a tindre èxit empresarial no consisteix en *pausar els projectes, sinó a formar-se i adquirir habilitats clau que permeten mirar la situació actual des d'un altre angle per a traure avantatge d'ella i aprofitar-la en la construcció de la nostra nova empresa.

Néstor Guerra, expert en emprenedoria i instructor de *Udemy, la plataforma de formació online més gran del món, reuneix les 5 habilitats necessàries per a triomfar amb una start-up al nostre país en temps de la COVID-19.

  1. Capacitat d'adaptació al canvi. Estan ocorrent molts canvis en molts sectors i hi ha una habilitat fonamental hui dia que és l'adaptabilitat. La facilitat per a adaptar-se als nous requeriments, a les noves necessitats o al nou entorn.
  2. Atenció específica a les noves oportunitats. Estan aflorant noves oportunitats, nous models als quals s'ha d'estar molt atents i nous comportaments molt interessants. I és important parar-los atenció perquè les coses han canviat i no funcionaran igual que abans.
  3. Comunicació, especialment comunicació online. És cert que el món online ja estava en auge, però la COVID-19 està obligant al fet que molts emprenedors, el model de negoci dels quals no tenia tant pes en el context online, ara el vegen com la seua única alternativa. No obstant això, el món online no és una alternativa per se, és un suport, una nova manera de comunicar. I aqueixa manera de comunicar és una habilitat que s'ha d'adquirir per a generar continguts de marca i de valor en Internet. A més, cal no oblidar que l'important és generar valor cap al client i per a això hem d'usar tots els mitjans al nostre abast, inclòs l'entorn digital, però sempre entenent que és un mitjà i no un fi en si mateix.
  4. Empatia. L'empatia respecte al nou client i a les seues noves necessitats. Cal entendre al client i, no sols entendre-ho, sinó sentir-se com el client se senta davant els nous problemes. La falta d'empatia sempre ha sigut un problema enorme en el món dels negocis, ara més que mai cal entendre a les persones i el seu entorn.
  5. Sostenibilitat i respecte per l'entorn. Ja no sols en termes mediambientals, pel seu lloc, sinó també en l'entorn social, en la responsabilitat que suposa del teu negoci amb l'entorn. I això, que abans també es parlava, ara s'ha accelerat molt, i té cada vegada més pes en qualsevol iniciativa. Per la qual cosa és necessari entendre com el negoci està impactant i com pot impactar en l'entorn en el qual es troba.

“Moltes d'aquestes habilitats ja eren vitals abans de la pandèmia. L'única cosa que ha fet la COVID-19 és accentuar encara més la seua importància en aquest nou context”, manté Guerra. “En el fons les habilitats ja estaven dins de qualsevol emprenedor, però ara més que mai és important potenciar-les, ja que en els pròxims anys es requerirà emprenedors molts més vinculats a aquestes habilitats”.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com