Entrar


Cinc claus d'estalvi energètic per a *micropymes i autònoms

Les xicotetes companyies encara estan adaptant-se a nova normalitat mentre ajusten els pressupostos, redueixen costos i busquen l'estalvi. Segons un estudi de la consultora Kaizen Institute, el 43% de les empreses no preveu la recuperació d'activitat fins a finals de 2021. Només el 23% d'elles té expectatives de recuperació per a finals d'enguany. Per això, des de Lucera, la companyia elèctrica que aposta per l'eficiència energètica amb energia 100% renovable, aporten cinc consells per a reduir la despesa energètica i ajudar a les *Micropymes i Autònoms a cuidar la butxaca de cara al reinici de les activitats.

  • Revisa la potència contractada: és fonamental revisar la factura de la llum amb l'objectiu d'estalviar en la factura de la llum. Per exemple la discriminació horària (*DH) en la factura de la llum, també coneguda com a tarifa nocturna permet al 90% dels usuaris estalviar entre 5-10€ al mes (60-120€/any) sense que això ens supose haver de fer cap canvi d'hàbit.
  • Desconnecta els aparells elèctrics: desconnectar els aparells en les hores més cares si no són necessaris és un gest senzill però que permetrà eliminar el ‘estand *by’ (el famós consumisc fantasma). Connectar-los a una mateixa regleta és una manera fàcil de gestionar la desconnexió.
  • Aprofita la llum solar: la millor energia és la natural. Si és possible aprofita la llum solar durant el dia mantenint obertes cortines i persianes. No sols estalviaràs en llum, sinó en calefacció durant l'hivern.
  • Instal·la llums LED o bombetes de baix consum: *chequea que en les oficines les bombetes no siguen incandescents, halògenes o fluorescents. La tecnologia LED et permetrà estalviar fins a un 80% en el teu consum i et beneficiaràs amb un dispositiu de prolongada vida útil, que s'estima en 20 anys d'ús diari. A més, aporten llum immediata (sense parpellejos) i són més respectuoses amb el medi ambient.
  • Regula la temperatura: a l'hivern i estiu solem malgastar energia i diners. Com a orientació, la temperatura hauria d'oscil·lar entre els 24 i els 26 °C a l'estiu i entre els 21 i 23 °C a l'hivern. Estalviar energia és molt més fàcil quan es realitza un consum eficient.

“Un dels objectius més importants de tota petita empresa és reduir la despesa en energia. Ara més que mai el dia a dia de qualsevol negoci se centrarà en disminuir els costos fixos. Per aqueix motiu, és important assegurar-se que el nou espai de treball siga el més eficient i sostenible possible, tant des del punt de vista econòmic com el mediambiental”, sosté Emilio Bravo, fundador i CEO de Lucera.

Consulta la noticia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com