Entrar


Catalunya, Andalusia i Madrid tiraran de l'ocupació aquest estiu​

22/06/2020

El sector turístic i hostaler serà el principal beneficiat en una campanya d'estiu per a la qual es demanden cuiners, cambrers, preparadors de comandes o comercials. Se sumen altres perfils com desinfectants de roba, auxiliars de platja i controladors de temperatura en edificis que no existien abans de la crisi del Covid-19.

L'arribada de la campanya d'estiu portarà 787.400 contractes, un 19,3% més que els celebrats durant l'Estat d'Alarma. El període estival serà atípic per la crisi sanitària viscuda i la incertesa sobre com es podrà gaudir dels espais públics, de l'oci, i del transport, però el turisme i l'hostaleria continuaran sent claus entre juny i setembre.

Durant el període de confinament es van signar una mitjana de 165.000 contracte mensuals, però segons les estimacions de Grup Adecco (a partir de les dades facilitades per Asempleo durant la pandèmia), la campanya d'estiu se saldarà amb 787.400 contractes. El que farà que la nova mitjana de contractes en aquests mesos siga de quasi 197.000 per mes. Matisa aquesta anàlisi que les previsions estan subjectes al fet que els plans de desescalada i la volta a l'anomenada nova normalitat continuen avançant i no es produïsca un repunt dels contagis.

Carlos Villacastín, director d'Adecco Staffing, reconeix que la campanya d'estiu serà atípica, "però estem detectant ja un canvi de tendència en la contractació a mesura que avança la desescalada. Podem afirmar que en els mesos d'estiu veurem un increment entorn del 20% respecte als mesos inicials de la pandèmia en els quals el confinament va frenar dràsticament el ritme de l'economia".

El top 5 de les contractacions

A Catalunya s'esperen més de 125.500 contractacions, un 22,2% més que en els mesos previs; a Andalusia es preveuen fins a 102.000 signatures (19,9% més); i en tercer lloc se situa la Comunitat de Madrid, que amb un increment esperat d'un 15%, superarà els 100.700 contractes de posada a disposició. Després d'elles, la Comunitat Valenciana és on s'espera un major increment,23,6%, aconseguint les 89.000 contractacions.

La regió de Múrcia tanca aquest *top 5 amb més de 73.800 ocupacions, i un increment d'un 21% en els seus contractes respecte als mesos anteriors, durant l'Estat d'Alarma.

El turisme i una elevada població activa són els factors que impulsaran l'ocupació en aquestes autonomies.

Els perfils de sempre i els nous

Com ja és habitual en aqueixes dates, els perfils més sol·licitats seran els vinculats als sectors d'hostaleria i turisme. Es busquen cambrers, cuiners, ajudants de cuina, agents de viatges, cambrers de pis, monitors de temps lliure o animadors i socorristes.

A tots ells se sumen nous professionals l'activitat dels quals està lligada a l'era *poscovid: *desinfectadores de roba i espais, auxiliars de platja (s'encarreguen de controlar l'accés a les platges, eviten aglomeracions, assignen parcel·les en aquelles costes on s'ha establit aquest sistema, etcètera), i controladors de temperatura en edificis i espais públics o rastrejadors del virus (fan seguiment dels contagis i la seua xarxa de contactes per a evitar la propagació del virus una vegada s'ha confirmat el positiu d'un nou pacient).

A més d'aquests professionals, un altre grup que tornarà al seu treball serà el vinculat a l'activitat comercial. La reobertura d'aquests espais demandarà dependents, promotors, comercials, reposadors, caixers, personal d'atenció al client i venedors, entre altres.

D'altra banda, el sector de distribució i *retail, encarregat de fer arribar el producte al client final, concentra gran part dels perfils que es continuaran necessitant en aquestes dates, concretament empaquetadors, caixers, *inventaristas, reposadors o mossos de magatzem.

I no menys rellevant en aquest retorn a la nova normalitat són els professionals vinculats a l'auge de l'e-commerce. El sector de la logística i el transport està estretament lligat al sector de distribució i retail i al comerç electrònic, i requereix incorporar administratius, mossos, peons de magatzem, carretoners, repartidors i preparadors de comandes amb radiofreqüència.

Finalment, durant l'estiu continuen augmentant les ofertes de llocs de treball orientats a l'atenció al client i la força de vendes, amb gran vocació comercial, com a promotors, dependents i comercials. Així mateix, azafatos, teleoperadores i gestors del punt de venda, seran uns altres dels perfils sol·licitats.

Consulta la notícia original AQUI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com