Entrar


Cansat de tirar currículums? Sis consells per a trobar ocupació en 2021

19/02/2021

Si portes temps buscant treball, és possible que conegues les regles bàsiques: un bon currículum, una carta de presentació i bona disposició. Però en realitat, aquells que ho aconsegueixen sempre acaben fent de més. De fet, aqueix paper en el qual apareixen totes i cadascuna de les teues habilitats, mèrits i títols al final sembla ser el que menys compta per a aconseguir un lloc.

Un recent estudi de la plataforma internacional 'The Balanç Career' reflecteix que el 60% de les ocupacions es troben a través de les xarxes socials, tant digitals com personals. Per això, la creença que només arribes a determinats llocs gràcies als contactes és més realista que un mite. I més en una època en la qual preval tant l'atenció que reps per part d'altres persones en Internet.

Per a maximitzar les oportunitats, has de guanyar visibilitat entre totes aquelles persones que estan dins de l'àmbit laboral en el qual vols entrar

Hui et proposem una sèrie de consells per a trobar treball a partir d'un article de la revista '*Fast & Company' que et poden ser molt útils. Tal vegada, si veus que no funciona el mètode tradicional, calga provar altres vies. En lloc de passar-te tot el dia fent '*scroll' en les pàgines de cerca d'ocupació i enviar mails amb el teu currículum, també existeixen altres alternatives.

Amplia la teua xarxa

Plataformes com LinkedIn continuen sent les més òptimes per a tindre un contacte directe amb el reclutador per a l'ocupació al qual vols postular-te. Actualitza-ho i dóna-li lluentor als continguts del teu perfil perquè en un sol clic estiguen al corrent de les teues capacitats i els teus assoliments professionals. Un altre factor a considerar és no descartar qualsevol tipus de treball per molt remot que et semble al que cerques. Qui sap? Tal vegada l'oportunitat laboral de la teua vida està en aquella empresa o activitat en la qual mai pensaves que entraries. Per a això, és imprescindible agregar a diferents persones de diversos àmbits i dur a terme una bona campanya de comunicació.

Crea i comparteix contingut

No n'hi ha prou amb ser molt sociable únicament en xarxes de cerca d'ocupació. Per a maximitzar la possibilitat que algú important et veja i et conega, has de guanyar visibilitat entre totes aquelles persones que estan dins de l'àmbit laboral en el qual vols entrar. En mostrar altres aspectes de la teua vida i de les teues habilitats com a treballador en diversos canals com Twitter o Instagram, podràs arribar a diferents tipus d'audiència, i qui sap? Tal vegada sorprens la persona que està buscant a un empleat amb el teu perfil.

Millora la teua presència en xarxes socials

Encara que està en relació amb el consell anterior, pujar continguts així perquè sí no serveix de res si no tens a ningú que els promocione o els valore. Els reclutadors de talent solen buscar el teu perfil en Google i en les xarxes socials per a saber quanta reputació tens i què diuen de tu els altres. Segons un estudi de la plataforma 'Career Builder', el 70% dels tècnics de Recursos Humans busquen als seus candidats a través de xarxes socials per a veure el contingut que pugen.

Aguditza i aprofundeix en les teues habilitats

Altra de les recomanacions per a trobar treball en aquests temps tan incerts és considerar l'oportunitat d'ampliar i millorar les teues capacitats per a així optar al millor lloc. Al cap i a la fi, vivim en una època de canvis que també afecten l'esfera laboral, d'aquí ve que calga reciclar-se i continuar formant-se per a no deixar passar cap bona ocasió.

Hi ha un munt de cursos gratuïts en línia per a realitzar, així que no tens excusa per a continuar formant-te en cas de no tindre treball. Si tens dubtes, dirigeix-te a gent de confiança o a aquells que ja estan en el lloc al qual vols optar per a conéixer a fons quines són les habilitats que precisa aqueix lloc. I més encara, intenta saber quines seran les competències relacionades amb el teu àmbit professional que més es demandaran en el futur per a no quedar-te arrere i avançar-te a la resta.

Domina l'entrevista (i les videollamadas)

Arran de la pandèmia, molts dels primers contactes amb els ocupadors es donen a través de videollamada. Es va acabar això d'acudir a una sala i tindre als teus hipotètics nous caps cara a cara. Ara, la majoria de les entrevistes es realitzen de manera telemàtica. D'aquí ve que calga cuidar tots els aspectes tècnics i d'imatge perquè no isca res malament. Abans de realitzar-la, hauràs de tindre en compte què és el que es veu de l'estada quan encens la cambra. Si tot el teu entorn està desordenat, als ocupadors els serà igual tot el que digues. I, per descomptat, posa't bonic. A qui se li ocorreria eixir en pijama en una entrevista tan decisiva i important?

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com