Entrar


5 preguntes paranys que poden caure en una entrevista de treball

12/05/2022

Odies les entrevistes de treball. I és totalment comprensible: són situacions molt estressants en les quals estàs en el focus de les mirades i dels judicis. I damunt jugant-te un lloc de treball, a vegades un que desitges amb tot el teu cor. Per si no fos prou, *lxs especialistes en recursos humans solen soltar alguna pregunta parany al llarg de les entrevistes. Segons compten des de *Business *Insider, "són aquelles preguntes que tenen intencions ocultes: pretenen aconseguir informació crucial sobre el candidat més enllà del contingut aparent del seu enunciat. Així que més et val conéixer-les i estar *preparadx.

1. Quina és la teua empresa ideal?

Aquesta és una de les més comunes. Com indiquen des d'aquest mateix mitjà, "aquesta pregunta té doble objectiu ocult: comprovar si adularàs gratuïtament a la teua futura empresa a la primera oportunitat i descobrir si té clars els valors, interessos i necessitats de l'empresa". Per a no cagar-la has de descriure de la manera més abstracta possible el que seria una empresa ideal per a tu. No sigues massa *específicx ni et fiques en un vesper innecessari. Ah, i pel que més vulgues, no respongues amb el nom d'una altra empresa. Estaràs fora.

2. Què t'atrau menys del lloc?

Una altra d'aqueixes preguntes parany de la qual difícilment escaparàs. Probablement et cau en una entrevista o en una altra. En aquests casos i com expliquen des de *Business *Insider basant-se en els ensenyaments de la reclutadora i psicòloga Eva *Porto, has de centrar-te en condicions que envolten el lloc de treball com estar molt lluny de casa o haver d'enxampar el cotxe en lloc de transport públic. Però ni se t'ocórrega citar funcions de treball concretes. Això és una sentència. Sobretot si tenen *otrxs *candidatxs més *convencidxs.

3. Per què et van acomiadar?

A primera vista, pensaries que aquesta pregunta té com a objectiu conéixer quines mancances tens. No obstant això, i com apunten els experts, en realitat "amb aquesta pregunta el que es busca és esbrinar si el candidat té autocrítica i esperit de superació". Així que no et llances al típic discurs rancuniós i quejicoso en el qual poses a la teua antiga empresa a parir. En el seu lloc, troba una fórmula més amable en la qual acceptes que les coses van eixir malament i que estàs preparat per a aprendre dels errors. Ofereix molta millor imatge.

4. Quina nota et poses com a professional?

Aquesta pregunta parany és especialment tramposa perquè juga amb el teu ego. Sí, tens ganes de respondre que et poses un excel·lent. No obstant això, diu la pròpia Porte, "la nota perfecta és el notable: diguem que et poses un 7, per exemple, perquè estàs orgullós dels teus assoliments i capacitats, però que hi ha zones que encara vols desenvolupar i esperes fer-ho dins d'aqueixa empresa". Qui entrevista no es farà una idea del teu valor professional per la teua resposta a aquesta pregunta, però sí del teu caràcter i de la teua humilitat.

5. Quant vols guanyar de sou?

Aquesta pregunta és especial. I ho és perquè té dues finalitats: conéixer la teua personalitat a través de la teua ambició i obtindre informació per a negociar reeixidament. En aqueix sentit, adverteix Porte, "ací és summament important que l'empresa es banye primer i faça una proposta salarial, perquè si tu dius el teu salari l'empresa pot posar un ancora". En cas que no siga possible, i qui entrevista insistisca que oferisques una resposta, no soltes una xifra exacta, sinó un rang salarial ampli. Això et donarà major marge de negociació.

Consulta la notícia original ACI

962457627
Marquesa de Montortal, 54
- Carcaixent
(Valencia)
adlaytocarcaixent@gmail.com
CSS XHTML